Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se contrazic: Producătorii nu vor majora preţul uleiului - presedintele ULPROD


Producătorii nu vor majora preţul uleiului în această primăvară, deoarece deţin stocuri suficiente şi deocamdată nu există niciun motiv de a opera modificări, a declarat preşedintele Patronatului Industriei Uleiului-ULPROD, Viorel Zichil, potrivit ziarului Evenimentul Zilei.
"Avem stocuri suficiente de materie primă (seminţe de floarea soarelui n.r) obţinute în general de pe piaţa internă şi foarte puţin din import, respectiv din Republica Moldova. Dacă nu vor apărea elemente noi legate de creşteri de preţuri la combustibili şi energie, nu există motive pentru majorarea preţului la ulei până în iunie", a precizat Zichil, citat de Agerpres.

El a explicat că în vară va apărea recolta de rapiţă, care va susţine în continuare piaţa uleiului. Chiar şi în cazul în care vor creşte tarifele la utilităţi şi combustibili, impactul în preţul uleiului nu va fi unul semnificativ.

Recent, preşedintele Federaţiei din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, a declarat că producătorii de ulei vor fi nevoiţi, probabil undeva prin luna martie, să importe materie primă, deoarece nu mai există seminţe de floarea soarelui sau de soia pe piaţa internă şi vor importa la un preţ dublu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cu toate acestea, preşedintele ULPROD a precizat că nu a avut nicio discuţie cu liderul federaţiei şi că nici nu susţine declaraţiile acestuia.
În prezent, producătorii vând un litru de lei cu preţuri cuprinse între 4,5 - 4,8 lei, fără TVA, acesta fiind vândut în magazine cu 5,2 - 5,7 lei/ litru cu TVA, dar şi cu peste 6 lei pentru sortimente premium. Din ULPROD fac parte 10 mari producători de ulei, care asigură cea mai mare cantitate din necesarul de ulei pe piaţa românească. În România, consumul lunar de ulei se ridică la circa 20.000-25.000 tone pe lună, în medie 260.000 de tone pe an.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016