Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se scumpeste zaharul


Ne apropiem de o nouă criză a zahărului la nivel mondial, apreciază specialiştii din domeniu. Consumul la nivel mondial a crescut din cauza creşterii cererii din China, India sau ţările din zona ACP (Africa, Pacific, Caraibe). O altă cauză este aceea că Brazilia, unul din cei mai mari producători de zahăr din trestie, foloseşte 50% din producţie pentru obţinerea de etanol şi utilizarea acestuia ca biocombustibil.
Românii sunt la cheremul pieţei europene. Fermierii români nu mai pot produce sfecla de zahăr la aceste preţuri (26,29 euro pe tonă, preţ impus de Bruxelles) şi au renunţat să mai cultive sfecla, astfel că producţia de sfecla de zahăr se prăbuşeşte de la an la an.

"Preţul zahărului creşte, iar legea cererii şi ofertei este cea care impune trendul. Am ajuns într-un punct mort, ori închidem toate fabricile de zahăr din România sau le ajutăm să supravieţuiască", a declarat pentru Romania Libera Ioan Armenean, preşedintele Patronatului Român al Zahărului şi director general al fabricii de zahăr din Ludus.

Există şi un al doilea pericol în afara scumpirii şi lipsei materiei prime, şi anume ca fabricile de zahăr să-şi vândă producţia la export pentru că preţurile sunt foarte atractive.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Ne paşte un altfel de pericol ca ce producem să plece în afara ţării. Acolo se oferă 700 de euro/tonă, nu mai ţii zahărul în siloz şi poţi plăti creditele la bănci", mai spune Armenean. În prezent, preţul kilogramului de zahăr la poarta fabricii este de 2,80 lei, adică cu aproximaţie de 650 euro / tona.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016