Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR ferm pe pozitie: Termenul pentru depunerea cererilor pentru subventii nu va fi prelungit cu nicio zi

seful-madr-ferm-pe-pozitie-termenul-pentru-depunerea-cererilor-pentru-subventii-nu-va-fi-prelungit-cu-nicio-zi

Petre Daea, a afirmat ca pe 15 mai, la APIA „se inchid obloanele”, iar functionarii agentiei de plati nu vor face nicio exceptie pentru fermierii care vor veni cu cereri dupa aceasta data.


Fermierii romani nu vor primi subventiile europene, daca nu depun cererile de plata pana la data de 15 mai, cand „se inchid obloanele la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura”, dupa cum a afirmat in ultima aparitir publica ministrul Agriculturii , Petre Daea.
 
„Cine nu depune cererea pana la data de 15 mai inclusiv, nu primeste subventii. S-au luat toate masurile pentru a-i ajuta pe fermieri sa depuna cererile pana la aceasta data. Sunt oameni la dispozitie, mijloace de transport la dispozitie pentru cei care nu pot ajunge la centrele APIA, iar la APIA se lucreaza si sambata si duminica in aceasta saptamana, dar si in weekend-ul urmator. Sunt zile normale de lucru. Pana la 15 mai, Romania vrea sa depuna toate cererile fara penalitati, pentru ca penalitatile se duc pe fiecare fermier in parte, dar fermierul este al Romaniei. Eu nu vreau sa pierd niciun leu de la Uniunea Europeana. Am introdus reguli, am creat toate conditiile. Sunt oameni in dispozitiv, am dat inginerii de la centrele agricole si se lucreaza de luni pana luni, fara weekend-uri. Repet, 15 mai este ultima zi de depunere. Se inchid obloanele la APIA, au altceva de facut dupa data de 15 mai”, a precizat ministrul Agriculturii.
 
El a subliniat ca au existat solicitari din partea unor fermieri de a prelungi termenul de depunere, insa raspunsul a fost unul ca nu se  admite sub nicio forma depasirea termenului de 15 mai.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Am primit solicitari sa prelungim termenul, pentru ca unii au motivat ca nu stiu sa depuna cererea si isi asteapta copiii care sunt in strainatate. Am spus ca nu admitem sub nicio forma depasirea termenului de 15 mai, pentru ca ministrul Daea vrea sa luam toti banii europeni pentru fermieri, nu cu penalitati. Pentru astfel de situatii am trimis inginerii de la centrele agricole sa-i aduca la APIA si sa-i ajute sa depuna cererile. Inginerii de la directiile agricole sunt repartizati pe fiecare comuna in parte, iar primariile sunt si ele angrenate in sistem”, a subliniat ministrul Agriculturii.
 
Intrebat daca fermierii nu vor reclama faptul ca exista in regulamentul european un termen de circa trei saptamani, dupa data de 15 mai, in care fermierii puteau depune cererea de plata, dar cu penalitati de 1% pentru fiecare zi de intarziere, seful de la MADR a reiterat ca nu incalca niciun regulament european pentru ca in interiorul statului membru fiecare are dreptul sa ia orice masura, mai ales pentru evitarea penalitatilor.
 
„In Romania se depun cererile pana pe 15 mai. Este un ordin al ministrului Agriculturii. Dar mai mult: am creat, repet, toate conditiile pentru a fi respectat acest termen, iar fermierii trebuie sa se alinieze, daca vor sa ia banii. Pe semnatura ministrului iau si cererile de plata, iau si banii europeni. In interiorul regulamentului european, eu, ca stat membru, am dreptul sa stabilesc reguli. Cred ca o problema ar fi daca as depasi acest termen, pentru ca suport penalitati de intarziere”, a explicat Daea. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016