Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Senatul a adoptat un nou proiect de lege: amenzi de 15.000 pentru samsarii agroalimentari

Valorificarea produselor agricole si comercializarea acestor produse de catre persoane fizice care nu detin atestat de producator valabil, respectiv carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol valabil va fi pedepsita cu amenda de la 10.000 la 15.000 lei, se arata intr-un proiect de lege adoptat luni de Senat.
Noul act legislativ isi propune astfel sa protejeze fermierii de samsarii agroalimentari.
Potrivit noilor reglementari, comercializarea produselor din sectorul agricol, obtinute din gospodaria proprie de catre producatorii agricoli persoane fizice se face pe baza documentului de identitate, a atestalui de producatori si a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol.
Producatorii agricoli au obligatia afisarii la locul de vanzare a etichetei de produs, care contine informatii cu privire la denumirea produslui, localitatea de origine, data obtinerii produsului si pretul de vanzare.
Proiectul stabileste ca pentru vanzarile zilnice cu amanuntul efectuate in pietele agroalimentare, targuri si piete ambulante, producatorii agricoli au obligatia sa inscribe la sfarsitul fiecarei zile, in fila din carnetul de comercializare, produsele agricole si cantitatile totale vandute in ziua respectiva.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Noua lege prevede ca atestatul de producator sa fie eliberat de catre primari in termen de 5 zile lucratoare de la data solicitarii, cu avizul consultativ al structurilor associative profesionale/patronale/sindicale din agricultura, dupa caz, constituite potrivit legii si organizate la nivel zonal/judetean/regional/national, care se inregistreaza la primariile comunelor, oraselor sau municipiilor si nominalizeaza cel putin un reprezentant in acest scop.
Pe de alta parte, carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol se elibereaza la cererea solicitantului, de catre primarul pe a caror raza de competenta se afla terenul/ferma/gospodaria in care se obtin produsele estimate a fi destinate comercializarii, in termen de 5 zile lucratoare de la data solicitarii.
Valabilitatea atestatului de producator este de un an calendaristic de la data emiterii. Atestatul de producator trebuie vizat semestrial, prin aplicarea stampilei si semnaturii primarului.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Pietele din Capitala abunda de falsi producatori agricoli
- » A inceput vanatoarea falsilor producatori agricoli din piete
- » 17 producatori agricoli din Alba si-au deschis propriul magazin cu produse romanesti naturale
- » Micii producatori agricoli trebuie sprijiniti, nu impovarati suplimentar
- » Vor sa impoziteze micii producatori agricoli! Ai un solar? Vezi ce ti-ar putea lua Guvernul
Ultima ora
- » Cel mai mare producator de carne din lume spune ca produsul va fi un lux in viitor
- » Oros, MADR: Avem 10 proiecte incluse in PNRR
- » Guvernul aproba mai multe plati pentru 2021 si 2022 in agricultura
- » De ce au protestat fermierii la MADR
- » ACEBOP, de partea crescatorilor care sustin relansarea cresterii bovinelor de carne romanesti
Comentarii
0 comentarii