Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Silozurile de cereale construite de Anghel Saligny, ”bombe” ecologice


Silozurile construite de Anghel Saligny în portul Constanţa funcţionează şi la această oră în condiţiile de acum 100 de ani, întreaga zonă fiind acoperită de un strat gros de praf.
Operatorii portuari susţin că au trimis mai multe adrese la Ministerul Mediului şi Ministerul Transporturilor, prin care atrag atenţia asupra poluării la care sunt expuşi, fără a primi însă vreun răspuns din partea autorităţilor.

Zeci de operatori portuari au trimis, în mai multe rânduri, adrese către ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor şi către Garda Naţională de Mediu şi au cerut o comisie de control care să evalueze situaţia din Portul Constanţa.

Documentul a fost trimis chiar şi la Ministerul Culturii, pentru că silozurile lui Saligny sunt înscrise pe lista monumentelor istorice de gradul unu. Luna trecută, reprezentanţii Ministerului Culturii au răspuns ultimei sesizări trimise de operatorii portuari: ”în urma controalelor făcute pe teren, în 2005, s-a constatat că nu s-au făcut lucrări de întreţinere evidente. Este necesară expertizarea tehnică a construcţiilor în baza cărora proprietarii silozurilor trebuie să aloce fonduri pentru întreţinerea şi renovarea ansamblului de monumente.”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Strat gros de praf

Silozurile construite de Anghel Saligny au fost proiectate să primească cereale cu vagoane speciale CFR, dar în prezent, toate operaţiunile de încărcare sau descărcare se fac cu ajutorul unor camioane de mare tonaj. Astfel, în timpul descărcării, singurul de acces, care tranzitează jumătate de port, se blochează. În plus, atmosfera se umple de praf, pleavă şi alte resturi de la cereale, iar iar silozurile, clădirile din vecinătate şi maşinile sunt acoperite cu un strat gros de praf. Mai mult decât atât, din cauza apelor pluviale, resturile de cereale intră în putrefacţie, iar mirosurile emanate sunt cumplite.

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016