Exclusiv
Publicat in: Stiri
Silozurile construite de Anghel Saligny în portul Constanţa funcţionează şi la această oră în condiţiile de acum 100 de ani, întreaga zonă fiind acoperită de un strat gros de praf.
Operatorii portuari susţin că au trimis mai multe adrese la Ministerul Mediului şi Ministerul Transporturilor, prin care atrag atenţia asupra poluării la care sunt expuşi, fără a primi însă vreun răspuns din partea autorităţilor.

Zeci de operatori portuari au trimis, în mai multe rânduri, adrese către ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor şi către Garda Naţională de Mediu şi au cerut o comisie de control care să evalueze situaţia din Portul Constanţa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Documentul a fost trimis chiar şi la Ministerul Culturii, pentru că silozurile lui Saligny sunt înscrise pe lista monumentelor istorice de gradul unu. Luna trecută, reprezentanţii Ministerului Culturii au răspuns ultimei sesizări trimise de operatorii portuari: ”în urma controalelor făcute pe teren, în 2005, s-a constatat că nu s-au făcut lucrări de întreţinere evidente. Este necesară expertizarea tehnică a construcţiilor în baza cărora proprietarii silozurilor trebuie să aloce fonduri pentru întreţinerea şi renovarea ansamblului de monumente.”.

Strat gros de praf

Silozurile construite de Anghel Saligny au fost proiectate să primească cereale cu vagoane speciale CFR, dar în prezent, toate operaţiunile de încărcare sau descărcare se fac cu ajutorul unor camioane de mare tonaj. Astfel, în timpul descărcării, singurul de acces, care tranzitează jumătate de port, se blochează. În plus, atmosfera se umple de praf, pleavă şi alte resturi de la cereale, iar iar silozurile, clădirile din vecinătate şi maşinile sunt acoperite cu un strat gros de praf. Mai mult decât atât, din cauza apelor pluviale, resturile de cereale intră în putrefacţie, iar mirosurile emanate sunt cumplite.

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton