Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sindicaliştii de la Oltchim anunţă acţiuni de protest


Sindicaliştii de la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea au anunţat, sâmbătă, autorităţile locale şi patronatul societăţii că începând de joi, 22 ianuarie, vor declanşa marşuri şi mitinguri de protest, din cauza nemulţumirilor legate de situaţia în care se află combinatul.
Potrivit lui Mihai Diculoiu, liderul sindical al Oltchim Râmnicu Vâlcea, acţiunile de protest - marşuri şi mitinguri - vor avea loc în zilele de 22, 23, 26, 27, 28 şi 29, între orele 16.00 şi 19.00.

"Mişcările sindicale au apărut din cauză că angajaţii combinatului şi-au pierdut încrederea în AVAS şi în autorităţi, care nu au reuşit să rezolve niciuna dintre revendicările consemnate în scris şi trimise încă din luna noiembrie 2008", a afirmat Diculoiu.

Mihai Diculoiu a precizat că sâmbătă s-a întrunit comisia de dialog social a Prefecturii, la sediul combinatului, în prezenţa prefectului, a subprefectului, a preşedintelui Consiliului Judeţean, a şefilor instituţiilor deconcentrate şi a directorului combinatului, unde liderii sindicali au făcut cunoscut faptul că salariaţii sunt nemulţumiţi de tergiversarea rezolvării situaţiei în care se află combinatul şi sunt de acord cu începerea mişcărilor de protest.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Vom merge cu mijloacele de transport în comun de la combinat, am cerut în acest scop sprijinul primăriei, dar şi cu autoturismele personale în faţa sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, iar de acolo în marş, cale de un kilometru şi jumătate, aproximativ, până la Prefectură, unde va avea loc mitingul de protest", a spus Diculoiu.

Diculoiu a estimat că la miting vor participa peste 5.000 de oameni, 2.500 de angajaţi din schimbul întâi al combinatului, dar şi dintre salariaţii care nu sunt la serviciu în acel moment, deoarece acţiunile sindicale sunt gândite să nu afecteze procesul de producţie, 1.500 de salariaţi de la firmele ale căror activităţi au fost externalizate din activitatea Oltchim şi 1.500 de angajaţi ai unor societăţi legate strâns de procesul de producţie al Oltchim.

"Revendicările sindicale sunt urgentarea preluării petrochimiei de la Arpechim Piteşti de către Oltchim în vederea asigurării materiilor prime, respectiv etilena şi propilena, stabilirea unei strategii de funcţionare a combinatului Oltchim în condiţii de rentabilitate, stabilitatea celor 3.800 de locuri de muncă şi asigurarea majorării salariilor pentru un trai decent, reducerea preţului la energie electrică de la 84 de dolari la 40 de dolari pe megawat, în condiţiile în care combinatul consumă anual un milion trei sute de mii de megawaţi", a conchis Mihai Diculoiu, liderul sindical al Oltchim Râmnicu Vâlcea.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016