Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sindicaliştii de la SNIF pichetează pentru a cincea zi sediul Ministerului Agricuturii


Uniunea Sindicatelor Îmbunătăţiri Funciare (USIF), membră a CNS "Cartel ALFA", pichetează pentru a cincea zi sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, între orele 10.30 - 13.30, protestând, printre altele, faţă de intenţia de modificare a Codului Muncii.
Acţiunea de pichetare a început în data de 22 februarie, zilnic participând aproximativ 100 de salariaţi.

Sindicaliştii spun că până în acest moment lista revendicărilor USIF a fost ignorată, respectiv Guvernul nu a renunţat la intenţia de modificare a Codului Muncii şi, în plus, nu le-au mai fost acordate drepturi salariale din luna decembrie 2010, iar finanţarea activităţii ANIF RA a fost blocată prin Legea 281/2010 care abrogă Normele metodologice privind alocarea şi acordarea subvenţiei de la bugetul de stat pentru acoperirea unor categorii de cheltuieli necesare desfăşurării activităţii de îmbunătăţiri funciare. Deşi au existat promisiuni că subiectul va fi rezolvat în cadrul şedinţei Guvernului de miercuri, 23 februarie, acest lucru nu s-a întâmplat, mai afirmă protestatarii de la USIF.

ANIF RA are aproximativ 5.000 salariaţi şi administrează amenajările de irigaţii, desecare, drenaj, lucrările de combatere a eroziunii solului şi apărare împotriva inundaţiilor. "Restructurat ca o condiţie a unui împrumut de 80 milioane de dolari, acordat României de către Banca Mondială, aflat în monitorizarea FMI şi constrâns de politica agricolă comunitară, sectorul de îmbunătăţiri funciare simte cuţitul ghilotinei", susţin sindicatele de la îmbunătăţiri funciare într-un comunicat remis presei luni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Totodată, membrii Uniunii Sindicatelor Îmbunătăţiri Funciare se întrebă cine îşi asumă responsabilitatea pentru retragerea personalului de pe cei 2.199 kilometri de diguri, din care 1.100 km la Dunăre, pentru abandonarea lucrărilor din Balta Ialomiţei şi din Insula Mare a Brăilei (digul inelar cu o lungime de 150 km ce protejează cele 11 localităţi din incintă de cei aproximativ 3 metri de apă ce se află deasupra nivelului solului), pentru abandonarea celor 114 baraje pentru atenuarea viiturilor şi a celor 183 cantoane de apărare, pentru abandonarea celor 3.860 staţii de pompare de irigaţii şi de desecări şi pentru posibilitatea apariţiei de probleme în derularea unor contracte internaţionale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016