Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sindicaliştii de la SNIF pichetează pentru a cincea zi sediul Ministerului Agricuturii
Uniunea Sindicatelor Îmbunătăţiri Funciare (USIF), membră a CNS "Cartel ALFA", pichetează pentru a cincea zi sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, între orele 10.30 - 13.30, protestând, printre altele, faţă de intenţia de modificare a Codului Muncii.
Acţiunea de pichetare a început în data de 22 februarie, zilnic participând aproximativ 100 de salariaţi.
Sindicaliştii spun că până în acest moment lista revendicărilor USIF a fost ignorată, respectiv Guvernul nu a renunţat la intenţia de modificare a Codului Muncii şi, în plus, nu le-au mai fost acordate drepturi salariale din luna decembrie 2010, iar finanţarea activităţii ANIF RA a fost blocată prin Legea 281/2010 care abrogă Normele metodologice privind alocarea şi acordarea subvenţiei de la bugetul de stat pentru acoperirea unor categorii de cheltuieli necesare desfăşurării activităţii de îmbunătăţiri funciare. Deşi au existat promisiuni că subiectul va fi rezolvat în cadrul şedinţei Guvernului de miercuri, 23 februarie, acest lucru nu s-a întâmplat, mai afirmă protestatarii de la USIF.
ANIF RA are aproximativ 5.000 salariaţi şi administrează amenajările de irigaţii, desecare, drenaj, lucrările de combatere a eroziunii solului şi apărare împotriva inundaţiilor. "Restructurat ca o condiţie a unui împrumut de 80 milioane de dolari, acordat României de către Banca Mondială, aflat în monitorizarea FMI şi constrâns de politica agricolă comunitară, sectorul de îmbunătăţiri funciare simte cuţitul ghilotinei", susţin sindicatele de la îmbunătăţiri funciare într-un comunicat remis presei luni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
Totodată, membrii Uniunii Sindicatelor Îmbunătăţiri Funciare se întrebă cine îşi asumă responsabilitatea pentru retragerea personalului de pe cei 2.199 kilometri de diguri, din care 1.100 km la Dunăre, pentru abandonarea lucrărilor din Balta Ialomiţei şi din Insula Mare a Brăilei (digul inelar cu o lungime de 150 km ce protejează cele 11 localităţi din incintă de cei aproximativ 3 metri de apă ce se află deasupra nivelului solului), pentru abandonarea celor 114 baraje pentru atenuarea viiturilor şi a celor 183 cantoane de apărare, pentru abandonarea celor 3.860 staţii de pompare de irigaţii şi de desecări şi pentru posibilitatea apariţiei de probleme în derularea unor contracte internaţionale.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News