Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sindicatele din chimie vor picheta Guvernul in timpul sedintei de maine


Miercuri, sindicaliştii din industria chimică, împreună cu cei din Cartel Alfa şi Agrostar, au programat mitinguri de amploare. Cea mai importantă mişcare se va desfăşura în faţa Guvernului între orele 10.00 şi 16.00, în timpul şedinţei de Guvern, când sindicatele vor protesta faţă de neaplicarea înţelegerii dintre Guvern, patronate şi sindicatele din industria chimică privind subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte chimice, informează Amos News.

„În faţa Guvernului vor fi salariaţi de la Nitroporos, Azomureş, de la Slobozia şi Turnu Măgurele”, a spus Lucian Cupu, liderul sindicaliştilor de la Nitroporos SRL Făgăraş, care a mai adăugat că mitinguri de amploare vor mai avea loc şi la Alexandria, Slobozia, Bacău şi Piatra Neamţ.
Compania Nitroporos Făgăraş, una dintre cele care completează grupul InterAgro, nu a primit încă nicio notificare din partea proprietarului grupului, Ioan Niculae, în vederea disponibilizării salariaţilor. „Până acum nu am fost înştiinţaţi de posibile disponibilizări de la Făgăraş”, a declarat, luni, Lucian Cupu, liderul sindicaliştilor de la Nitroporos SRL.

Sindicaliştii au înregistrat, azi, la Direcţia de Muncă Braşov, noul contract colectiv de muncă, în acesta prevăzându-se o majorare a salariilor în medie cu 4%. „Asta înseamnă în jur de 50 de lei pe lună”, a spus Cupu, care a adăugat că majorarea este aplicabilă de la 1 martie, iar negocierile continuă pentru eventuale alte majorări.
Grupul de firme Interagro a anunţat că va face o notificare către autorităţi, conform căreia în următoarea perioadă va disponibiliza cei 6.700 de salariaţi din cele şase unităţi chimice pe care compania le va închide până luni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Potrivit lui Ioan Niculae, pierderile financiare pe care le presupune închiderea societăţilor se ridică la peste 100 milioane de dolari. „În ultimii ani am investit sume foarte mari în retehnologizarea şi aducerea la norme conforme a mai multor fabrici şi combinate. Pierderile la care vom ajunge cu închiderea lor vor depăşi 100 de milioane de dolari", a spus omul de afaceri.

Niculae a afirmat recent că România s-ar putea confrunta cu cea mai mare criză alimentară de după 1990, începând cu luna august 2009, dacă nu se vor lua cât mai rapid măsuri de natură fiscală pentru sectorul agricol şi subvenţiile nu vor fi acordate la timp.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016