Crescătorii de ovine cer reducerea taxelor percepute de procesatori şi de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pentru sacrificarea mieilor. Acesta a adăugat că fermierii nu îşi pot permite să piardă sume importante prin intermediul acestor taxe, în condiţiile în care preţul cărnii de miel a scăzut semnificativ de la începutul anului.
"Procesatorii ne cer 18 lei pentru sacrificarea unui animal, plătim şi taxe pentru transportul de la fermă la procesatori, mai dăm 6 lei inspectorilor sanitari pentru verificarea şi ştampilarea animalului. Plătim circa 20-25% din valoarea mieilor pe aceste taxe. Fermierii nu îşi mai permit aceste taxe, în condiţiile în care vând carnea de miel cu circa 6 lei, faţă de circa 15 lei, cum se vindea anul trecut", a spus Marcel Andrei, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine.
Citeste mai mult in Adevarul
"Procesatorii ne cer 18 lei pentru sacrificarea unui animal, plătim şi taxe pentru transportul de la fermă la procesatori, mai dăm 6 lei inspectorilor sanitari pentru verificarea şi ştampilarea animalului. Plătim circa 20-25% din valoarea mieilor pe aceste taxe. Fermierii nu îşi mai permit aceste taxe, în condiţiile în care vând carnea de miel cu circa 6 lei, faţă de circa 15 lei, cum se vindea anul trecut", a spus Marcel Andrei, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News








