Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sistemul de pensii pentru agricultori, amanat pentru 2011


Legea privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale agricultorilor va intra in vigoare in 2011, si nu anul viitor, cum era prevazut initial, urmand ca in cadrul CNPAS sa fie creat un departament de pensii pentru agricultori, a declarat seful CNPAS.
Potrivit unei hotarari a Guvernului publicate in Monitorul Oficial, "pana in 2013, cheltuielile necesare implementarii si administrarii sistemului de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale agricultorilor, precum cele cu personalul se suporta de la bugetul de stat".

Departamentul de pensii pentru agricultori ar urma sa administreze si sa controleze activitatea privind asigurarile sociale, pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale agricultorilor.

Totodata, la nivelul fiecarei case de pensii judetene si a Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti se va infiinta o directie de pensii si alte drepturi de asigurari sociale pentru agricultori.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Legea prevede ca asiguratii vor avea obligatia sa achite contributii la sistemul de pensii pentru agricultori si vor avea dreptul sa beneficieze de prestatii de asigurari sociale.

Conform legii, vor fi asigurate obligatoriu persoanele cu varste cuprinse intre 16 si 63 de ani, care locuiesc temporar sau definitiv in mediul rural, precum si membrii de familie, care detin, sub orice titlu, terenuri agricole in exploatare sau sunt proprietari de terenuri forestiere, exploatari piscicole, animale sau stupi de albine.

De asemenea, vor fi asigurate obligatoriu persoanele care desfasoara activitati agricole in gospodaria proprie, precum si activitati private nesalarizate in domeniul agricol, forestier, zootehnic, piscicol, apicol, sericicultura si altele.

Mai sunt asigurati membri ai societatilor agricole sau ai altor forme de asociere din agricultura.

Nu se pot asigura in sistemul de pensii pentru agricultori persoanele care urmeaza cursuri de invatamant, persoanele care sunt asigurate obligatoriu in sistemul public de pensii sau in alte sisteme de pensii neintegrate in sistemul public si persoanele care beneficiaza de una dintre categoriile de pensii acordate potrivit legii, din sistemul public de pensii sau din alte sisteme de pensii.

Asiguratii pot fi cetateni romani, cetateni ai altor state sau apatrizi, pe perioada in care au, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei, in mediul rural.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016