Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Situația culturilor înființate în această primavară, sub aspect agrometeorologic


grau-verde-primavara-sol-rezerva-apaAprovizionarea cu apă accesibilă plantelor de grâu de toamnă pe adâncimea de sol 0-100 cm se va încadra în limite optime, apropiate de optim şi satisfăcătoare pe aproape întreg teritoriul agricol, cu excepţia unor suprafeţe din sud-estul ţării, unde se vor menţine deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată şi local puternică). În cultura de porumb, conţinutul de umiditate accesibil plantelor pe profilul de sol 0-20 cm, va prezenta în continuare valori optime, apropiate de optim şi satisfăcătoare, în majoritatea regiunilor agricole ale ţării. Local în centrul Bărăganului şi al Dobrogei, precum şi în sudul Moldovei se va semnala fenomenul de secetă pedologică moderată, puternică şi chiar extremă.
Starea de vegetaţie a culturilor agricole
În condiţiile agrometeorologice menţionate, procesele vegetative ale speciilor de câmp şi pomi-viticole vor evolua în general normal pe aproape întreg teritoriul agricol, ritmurile de creştere şi dezvoltare fiind mai intensificate în zonele de câmpie, îndeosebi pe suprafeţele cu o bună aprovizionare cu apă în sol.

Orzul şi grâul de toamnă înfiinţate în perioada optimă vor parcurge fazele de „burduf” şi înspicare (30-100%), precum şi înflorire (10-100%), în cea mai mare parte a zonelor agricole. Cele mai avansate în vegetaţie sunt culturile din jumătatea de sud a ţării aflate la maturitate în lapte (10-40%).

La culturile întârziate fenologic se vor semnala fazele de alungire a tulpinii (50-100%), „burduf” si inspicare (10-50%). In sudul, sud-estul, estul şi centrul ţării, rapiţa isi va continua inflorirea (70-100%), formarea silicvelor si a boabelor in silicve, iar local in sud-estul tarii va fi posibila declansarea maturitatii depline, indeosebi pe suprafetele agricole cu o buna aprovizionare cu apa a solului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cultura de floarea-soarelui va parcurge răsărirea (30-100%), dezvoltarea primei perechi de frunze (10-100%) şi înfrunzirea (5-15 frunze) în majoritatea regiunilor agricole, uniformitatea şi vigurozitatea plantelor fiind pe ansamblu bună.

Funcţie de data semănatului, la porumb vor predomina răsărirea (10-100%), formarea frunzei a treia (10-80%) şi înfrunzirea (4-11 frunze) în cea mai mare parte a zonelor agricole, cu o stare de vegetaţie în general bună.

La sfecla de zahăr din principalele bazine specializate se vor continua fazele de răsărire (40-100%), dezvoltarea primei perechi de frunze, precum şi alungirea şi îngroşarea axei hipocotile, în special în Transilvania, iar la cartof, funcţie de data plantatului, predominante vor fi încolţirea şi răsărirea (70-100%), formarea/creşterea lăstarilor laterali şi tuberizarea la soiurile timpurii de consum.

În majoritatea plantatiilor pomicole, speciile de sâmburoase se vor afla la creşterea şi coacerea fructelor, precum şi înfrunzirea, iar la seminţoase se vor semnala legarea şi formarea rodului, creşterea lăstarilor şi înfrunzirea.

La soiurile timpurii de cireş din jumătatea de sud a ţării, aflate la maturitatea tehnologică se va continua recoltarea. Viţa de vie va parcurge fazele de înfrunzire, creştere a lăstarilor şi apariţia inflorescenţelor, iar în sudul, estul şi vestul ţării se va continua înflorirea la soiurile timpurii de masă.

În condiţiile agrometerologice menţionate, lucrările agricole în câmp (fertilizări, erbicidări, praşile manuale/mecanice, tratamente fito-sanitare, etc.) vor fi temporar întrerupte de precipitaţiile ce se întrevăd.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016