Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Situatie de urgenta in padurile din zona Checea: animale intoxicate cu pesticide

Sute de vietuitoare ale padurilor din zona localitatii Checea, judetul Timis, au murit otravite, dupa ce s-au hranit cu ierburi dintr-o zona in care s-au folosit substante de combatere a rozatoarelor. Prefectul Mircea Bacala a convocat, joi, Comitetul pentru Situatii de Urgenta, ca urmare a situatiei create la Checea, pe terenurile administrate de o societate comerciala din Jimbolia.
Potrivit prefectului, acolo s-au pus momeli cu substante puternic otravitoare, fara a lua masuri de protectie.
Ultimul bilant indica descoperirea lesurilor a 40 de caprioare, 71 de iepuri, 11 vulpi, 5 bursuci si un dihor, dar se considera ca numarul animalelor salbatice decedate este mult mai mare, stiut fiind faptul ca acestea se ascund cand sunt pe moarte.

Prefectul a dispus ca masuri de urgenta: ridicarea cadavrelor si depozitarea lor intr-un singur loc pana la sosirea reprezentatilor Protan care le vor ridica pentru incinerare, analizarea cadavrelor de catre Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, pentru stabilirea cauzei de deces, ridicarea substantelor otravitoare, depozitarea acestora si trimiterea spre analiza la Bucuresti, la laboratorul de specialitate, pentru a se stabili cu exactitate ce fel de substante au fost folosite.

De asemenea, s-a dispus indepartarea animalelor (cu ajutorul gonacilor) de pe terenul de circa 700 de hectare pe care s-au pus substantele otravitoare, pentru a se evita decesul tuturor animalelor salbatice din respectiva zona.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Totodata, organele indreptatite vor face verificari la societatea comerciala care administreaza terenurile pe care au fost puse substantele otravitoare.

Un comitet din urgenta, format din reprezentanti ai mai multor institutii, va actiona la fata locului pentru a lua masurile de limitare a dezastrului.

Agentia de Plati si Interventie in Agricultura va trimite Institutiei Prefectului lista cu terenurilor din judetul Timis aflate in administrarea societatii din Jimbolia, pentru a se putea verifica daca nu au fost puse astfel se substante otravitoare si in alte zone din judet.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016