Culesul viilor din judeţul Olt este în plină desfăşurare în aceste zile. Lipsa ploilor şi canicula a făcut strugurii dulci şi parfumaţi, iar vinul o să fie numai bun de băut.
Agitaţie mare în satele judeţului Olt în aceste zile. Cu mic, cu mare, oamenii au început încă de vineri culesul viilor. Vremea frumoasă le-a acordat şi ea o mână de ajutor pentru a-şi duce la bun sfârşit treaba. „Am început de vineri că avem 3 vii de cules. Ne-am luat liber de la serviciu 3 zile, ca să ne terminăm treaba că e mult de muncă“, a spus Valentina Stana, de 42 ani, din Găneasa, în timp ce culegea un ciorchine.
Oamenii spun că viile sunt încărcate de struguri, şi că o să iasă un vin bun anul acesta. Canicula din această vară a avut efecte benefice asupra viţei-de-vie, iar lipsa ploilor a făcut strugurii dulci şi parfumaţi. „Sunt struguri destui. Nu ştiu dacă o să facem la fel de mult vin ca anul trecut, dar ajungem la vreo 70 de vedre. Dacă mai dădea o ploaie făceam şi mai mult, dar e bine şi aşa. Oricum strugurii sunt buni, dulci şi parfumaţi. O să iasă un vin de nota 10“, a precizat Nicolae Popa, de 51 ani, din Piatra-Olt.
Citeste mai mult in Adevarul
Agitaţie mare în satele judeţului Olt în aceste zile. Cu mic, cu mare, oamenii au început încă de vineri culesul viilor. Vremea frumoasă le-a acordat şi ea o mână de ajutor pentru a-şi duce la bun sfârşit treaba. „Am început de vineri că avem 3 vii de cules. Ne-am luat liber de la serviciu 3 zile, ca să ne terminăm treaba că e mult de muncă“, a spus Valentina Stana, de 42 ani, din Găneasa, în timp ce culegea un ciorchine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Oamenii spun că viile sunt încărcate de struguri, şi că o să iasă un vin bun anul acesta. Canicula din această vară a avut efecte benefice asupra viţei-de-vie, iar lipsa ploilor a făcut strugurii dulci şi parfumaţi. „Sunt struguri destui. Nu ştiu dacă o să facem la fel de mult vin ca anul trecut, dar ajungem la vreo 70 de vedre. Dacă mai dădea o ploaie făceam şi mai mult, dar e bine şi aşa. Oricum strugurii sunt buni, dulci şi parfumaţi. O să iasă un vin de nota 10“, a precizat Nicolae Popa, de 51 ani, din Piatra-Olt.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News