Smithfield Prod a finalizat lucrările de retehnologizare a zonei de refrigerare rapidă a carcaselor de porc rezultate din procesul de abatorizare, a anunţat, astăzi, compania. Investiţia s-a ridicat la suma de 3,5 milioane USD, noua zonă de refrigerare acoperind o suprafaţă de 755 m2. Timp de aproape 4 luni, 7 companii contractoare au fost angrenate în acest proiect.
Refrigerarea rapidă este o metodă de refrigerare a alimentelor, a cărnii de porc în cazul de faţă, la o temperatură scăzută, sigură din punct de vedere al stopării înmulţirii bacteriilor.
Prin această investiţie, prin tranzitarea carcaselor în tunele cu temperaturi cuprinse între -18 şi – 24 °C, pentru un interval de 90 minute, carnea de porc ajunge la parametrii optimi pentru a putea fi păstrată în siguranţă şi a fi consumată ulterior.
„Retehnologizarea zonei de refrigerare, pe lângă avantaje legate de siguranţa alimentară şi de eficientizarea şi modernizarea capacităţii de producţie a companiei, prezintă avantajul reducerii pierderilor de frig şi implicit reducerea consumul de energie electrică, aspecte importante şi din perspectiva protejării mediului”, declară dl. Morten Jensen, Director General Smithfield Prod.
Răcirea rapidă a carcaselor de porc poate fi utilă şi procesatorilor ca metodă adiţională de a controla creşterea microbiană şi, implicit, creşterea siguranţei alimentare în ceea ce priveşte produsele pe bază de carne de porc.
Investiţia actuală se alătură celor peste 67 milioane USD, sume pe care compania Smithfield Prod le-a alocat în ultimii 5 ani exclusiv pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fostului COMTIM.
Smithfield Prod este cel mai mare abator din România cu o capacitate de 600 de capete pe oră, fiind situat pe locaţia fostului COMTIM, în judeţul Timiş. Valorile Smithfield Prod sunt siguranţa alimentară, responsabilitatea faţă de mediul înconjurător, înţelegerea specificului local şi sprijinul comunităţii locale în care îşi desfăşoară activitatea, dezvoltarea continuă a tehnologiilor folosite şi crearea unui mediu de lucru plăcut angajaţilor. Smithfield Prod este o companie certificată ISO 14001:2004 Sistemul de Management al Mediului şi ISO 22000: 2005 Sistemul de Management al Siguranţei Alimentare.
Refrigerarea rapidă este o metodă de refrigerare a alimentelor, a cărnii de porc în cazul de faţă, la o temperatură scăzută, sigură din punct de vedere al stopării înmulţirii bacteriilor.
Prin această investiţie, prin tranzitarea carcaselor în tunele cu temperaturi cuprinse între -18 şi – 24 °C, pentru un interval de 90 minute, carnea de porc ajunge la parametrii optimi pentru a putea fi păstrată în siguranţă şi a fi consumată ulterior.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Retehnologizarea zonei de refrigerare, pe lângă avantaje legate de siguranţa alimentară şi de eficientizarea şi modernizarea capacităţii de producţie a companiei, prezintă avantajul reducerii pierderilor de frig şi implicit reducerea consumul de energie electrică, aspecte importante şi din perspectiva protejării mediului”, declară dl. Morten Jensen, Director General Smithfield Prod.
Răcirea rapidă a carcaselor de porc poate fi utilă şi procesatorilor ca metodă adiţională de a controla creşterea microbiană şi, implicit, creşterea siguranţei alimentare în ceea ce priveşte produsele pe bază de carne de porc.
Investiţia actuală se alătură celor peste 67 milioane USD, sume pe care compania Smithfield Prod le-a alocat în ultimii 5 ani exclusiv pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fostului COMTIM.
Smithfield Prod este cel mai mare abator din România cu o capacitate de 600 de capete pe oră, fiind situat pe locaţia fostului COMTIM, în judeţul Timiş. Valorile Smithfield Prod sunt siguranţa alimentară, responsabilitatea faţă de mediul înconjurător, înţelegerea specificului local şi sprijinul comunităţii locale în care îşi desfăşoară activitatea, dezvoltarea continuă a tehnologiilor folosite şi crearea unui mediu de lucru plăcut angajaţilor. Smithfield Prod este o companie certificată ISO 14001:2004 Sistemul de Management al Mediului şi ISO 22000: 2005 Sistemul de Management al Siguranţei Alimentare.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News