Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Societatea Triticum Sebes SRL, producator al marcii de oua pentru consum Galbenel a intrat in competitia care va desemna un nou furnizor oficial al Casei Regale de Romania


Daca demersurile investitorilor locali se vor materializa, societatea Triticum Sebes SRL, prin ferma de gaini outoare Galbenel, intra intr-o companie selecta care numara la aceasta ora doar 7 societati romanesti. Oficializarea dorintei societatii din Sebes a fost marcata de vizita principelui Radu al Romaniei, care a vizitat unitatea de productie si ambalare din comuna Pianu de Jos.

La aceasta ora, Casa Regala are doar 7 furnizori oficiali autohtoni, intre care se numara Transavia SA care livreaza produse din carne de pasare sau Compania Murfatlar pentru vinuri, Cramele Halewood pentru vinuri spumante, Principal Company pentru mezeluri si Biborteni pentru ape minerale.


Pentru a patrunde in acest club select, societatea Triticum Sebes va trebui sa lupte cu mai multe alte societati de profil din tara si sa treaca cu brio de analiza Comisiei Speciale a Casei Regale care analizeaza producatorii inscrisi. Declaratiile Principelui Radu al Romaniei au fost, insa, destul de incurajatoare pentru investitorii locali, scrie Monitorul de Cluj.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Desi nu a fost lasat sa intre cu masina in curtea societatii din Sebes, din motive de securitate alimentara, Principele Radu de Romania a dorit sa viziteze halele populate cu pasari ouatoare, s-a interesat de furaje si a discutat citeva minute cu personalul de la departamentul de sortare si ambalare a oualor Galbenel.

“Nu am mai fost de mult in zona. De altfel, aceasta este singura societate comerciala pe care o vizitez cu ocazia acestei vizite”, a spus principele inainte de a intra in unitate. Lasat sa intre numai dupa ce a primit un halat curat si condus cu grija in interior, principele s-a declarat incintat de ceea ce a gasit la Sebes.

Intrebat care este atuul oaulelor “Galbenel”, unul dintre investitori, Nicolae Matei, a explicat ca totul este foarte simplu. “Este vorba despre calitatea furajului. Practic, gainile primesc ceea ce dadeau si bunicii nostrii pasarilor din curte – griu, porumb si floarea soarelui, amestecate, bineinteles, in anumite proportii”, a spus acesta.

Ferma de la Pianu de Jos, producatoare a oualelor marca Galbenel, a fost inaugurata in anul 2007 in urma unei investitii SAPARD. Valoarea acesteia a fost de peste 1,1 milioane de euro, doar constructii si utilaje, iar daca se adauga si valoarea pasarilor, suma se ridica la 1,3 milioane de euro.

La inaugurarea fermei, Rodica Sarbu, directorul Triticum Sebes, a declarat pentru ziarul Unirea:

Fiind o investiţie pornită de la "rasul pământului" ca să zic aşa, am încercat să facem un lucru de calitate, evident foarte funcţional, în ton cu tehnologia de înaltă clasă pentru care am optat. Tehnologia folosită este procurată de la firma Big Dutchman, lider mondial în domeniu. Se foloseşte ultimul tip de baterie de creştere, care asigură găinilor un climat cât mai apropiat de cel al unei creşteri la sol.

O baterie în care încap 98 de păsări cu propriul cuibar, separat de spaţiul de trai zilnic, un cuibar mai slab iluminat care asigură intimitatea păsărilor. Ouăle sunt preluate imediat de un sistem conveier şi transportate spre spaţiul de examinare, certificare a calităţii şi ambalare. În acest sistem, la recoltare, ouăle sunt curate, eliminându-se operaţiunea de spălare.

Dejecţiile sunt îndepărtate tot printr-un sistem de bandă rulantă şi ajung într-un depozit sec de unde pot fi utilizate direct la fertilizarea terenurilor agricole, pentru că nefiind amestecate cu talaş, ca în sistemele clasice de creştere a păsărilor, aciditatea lor este scăzută.

Bateriile sunt curăţate prin jet de aer, iar eventualele tratamente se administrează prin apă sau aerosoli. Dar sperăm să fie cât mai rare. Toate aceste operaţiuni se execută automatizat, totul este comandat prin computer, astfel încât pentru supravegherea întregii hale este nevoie doar de un singur om. Controlul calităţii şi sortarea se fac şi ele automatizat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016