Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Soiuri de legume romanesti oferite de SCDL Buzau
Tomate SIRIANA - hibrid Hibrid timpuriu, cu creştere nedeterminată, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Capacitate de producţie deosebită, bună rezistenţă la transport, perfect adaptat la condiţiile agro-pedologice ale zonei.
Tomate KRISTIN Soi semitimpuriu destinat industrializării şi consumului în stare proaspătă. Se remarcă printr-o mare capacitate de producţie, coacere concentrată, coloritul roşu aprins al fructelor şi conţinutul ridicat de substanţă uscată.
Castraveţi TRIUMF - hibrid Hibrid timpuriu, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis, cu fructe tip cornichon. Capacitate de producţie deosebită, bună rezistenţă la atacul agenţilor patogeni, perfect adaptat la condiţiile agro-pedologice ale zonei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Castraveţi FAVORIT oi destinat cultivării în câmp deschis cu fructe de tip cornichon, excelente atât pentu consum în stare proaspătă cât şi pentru industrializare. Plasticitatea mare a soiului îl face să poată fi cultivat în toate zonele ţării.
Pătrunjel de frunze ORY Plantă bienală, cu mare capacitate de regenerare. Rădăcina este suficient de îngroşată, astfel încât poate fi utilizată în consum şi ca atare (dacă densitatea culturii nu este mai mare de patru-cinci sute de mii plante la hectar, iar solul este uşor, profund şi drenat). Este tolerant la atacul patogenilor care produc deprecierea calitativă a recoltei prin făinare sau septorioză.
Salată GRAŢIA Soi de salată destinat cultivării atât în câmp deschis, cât şi în spaţii protejate. Se remarcă prin mărimea şi fineţea căpăţânii, ca şi prin coloritul verde deschis al frunzelor. Calităţile de consum se păstrează o perioadă destul de mare (frăgezime, lipsa gustului amar, emiterea tijei florale).
Mazăre GETICA Soi de mazăre de grădină destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării. Se remarcă prin gustul plăcut al boabelor mijlociu de fine, timpurietate, maturitate uniformă şi potenţial de producţie crescut. Plasticitatea crescută îl face să poată fi cultivat în toate zonele ţării.
Morcov NABUCO Soi de morcov apreciat pentru gustul plăcut, dulce, destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării, cu bună rezistenţă la depozitare. Atractiv prin coloritul viu şi forma sa cilindrică, cu vârful uşor rotunjit. Plasticitate ecologică mare.
Ţelină DACIA Soi de ţelină destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării, apreciat pentru culoarea plăcută a pulpei şi aroma fină, buna capacitate de păstrare şi dimensiunile medii ale rădăcinii de consum, apreciate pe piaţă. Nu ridică probleme deosebite din punct de vedere fito-sanitar.
Spanac ROMÂNESC Soi de spanac semitimpuriu, apreciat de consumatori pentru gustul plăcut al rozetei sale bogate de frunze triunghiulare, uşor rotunjite la vârf, de culoare verde intens. Apreciat pentru pretabilitatea la recoltare mecanizată şi producţiile crescute realizate.
Fasole pitică IOANA Soi de fasole apreciat pentru păstăile cilindrice, de culoare galben deschis, de lungime medie, care se coc concentrat. Păstăile nu au aţe, încadrându-se în grupa extrafină. Rezistentă la agenţii patogeni şi dăunătorii specifici. Pretabil la cultivare în toate zonele ţării.
Busuioc AROMAT DE BUZĂU Soi condimentar cu o aromă specifica, tufă puternic ramificată, lăstari cu flori albe şi colorit caracteristic al frunzelor, verde deschis. Bine adaptat la condiţiile de mediu din ţara noastră, poate fi cultivat în sistem ecologic datorită rezistenţei sale la bolile şi dăunătorii specifici, în câmp, spaţii protejate sau în încăperi, ca plantă de ghiveci.
Tomate tip CIREAŞĂ - L2 Soi de tomate tip cireaşă, cu creştere nedeterminată, productiv, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Fructele rotund înalte, de circa 25 g, se remarcă prin gustul plăcut, dulce, coloritul roşu intens şi aroma deosebită. Se pot recolta şi în ciorchine. Destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării - conservate la borcan în suc de tomate. Rezistenţă bună la depozitare. Plasticitate ecologică mare.
Ceapă DIAMANT Soi de ceapă ceaclama semitardiv, cultivat prin semănare directă. Bulb ~170 g, formă sferică, uşor turtită, omogen, bine îmbrăcat de frunzele exterioare. Se păstrează bine peste iarnă. Recomandat pentru toate zonele producătoare de ceapă din ţara noastră. Potenţial de producţie - 40-60 t/ha când se asigură o densitate de 500-600 mii plante/ha.
Varză de toamnă DE BUZĂU Soi tardiv de varză de toamnă, tolerant faţă de boli. Căpăţâna: greutate ~ 2-6 kg, formă sferic-turtită, foarte îndesată, frunze interioare fine, de culoare albă, suculente. Plasticitate ecologică mare. În zonele sudice se cultivă în culturi succesive, după plante care părăsesc devreme terenul. Este un soi foarte productiv - producţie medie - 60-80 t/ha.
Varză de toamnă MĂGURA Soi semitardiv de varză de toamnă. Căpăţâna: greutate ~ 1,5-3,75 kg, semi-acoperită (2-3 frunze), cocean mijlociu-gros. Frunzele sunt fine şi subţiri. Rezistenţa la crăpare la maturitatea de consum - 10-15 zile. Se cultivă în toate zonele ţării. În zona sudică se poate cultiva în cultură succesivă, cu condiţia plantării până la data de 15 iulie. Prezintă rezistenţă mijlocie faţă de Alternaria, Peronospora şi rezistenţă bună faţă de Xanthomonas. Soi foarte productiv, producţie medie - 70-75 t/ha.
Tomate BUZĂU 1600 Soi semitardiv de tomate, cu creştere nedeterminată, viguros. Fruct mare, ~200 g, de formă sferică. Suprafaţa fructului - netedă, de culoare roşie uniformă. Fructul este ferm, nu crapă. Se cultivă în toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant faţă de atacul principalilor agenţi patogeni. Potenţialul de producţie - 60-80 t/ha. Cu tehnologie optimizată, producţia poate creşte până la 150 t/ha.
Tomate BUZĂU 47 Soi semitimpuriu, cu creştere determinată, vigoare mijlocie. Fruct mijlociu, greutate ~100 g, formă sferică, uşor turtită. Suprafaţa fructului este netedă, de culoare roşie-uniformă. Fruct ferm, coacere concentrată, conţinut ridicat în substanţe utile - recomandat pentru industrializare, putându-se recolta mecanizat. Se cultivă cu succes în toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant faţă de boli. Potenţialul de producţie - între 50-70 t/ha, ajungând chiar la 85 t/ha.
Tomate BUZĂU 22 Soi semitardiv, cu crestere determinată, viguros. Fruct mare, greutate medie ~180 g, de formă globulos-turtită. Suprafaţa fructului - netedă uşor costată, culoare roşie uniformă pe toată suprafaţa. Fructul îşi păstrează fermitatea pe teren timp de 10-12 zile. Se cultivă în toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant faţă de atacul principalilor agenţi patogeni. Potenţialul de productie - 70-80 t/ha. În condiţii foarte bune de cultură poate produce până la 90-100 t/ha.
Pepene galben FONDANT Soi timpuriu. Fructul are culoarea de bază a epidermei galbenă la maturitatea tehnică. Fructul este scurt (11,5 cm) şi are diametrul mic (11,5). Pulpa are culoare de bază crem (orange). Gustul pulpei este fondant. Rezistenţa la crăpare şi transport este foarte bună. Este mijlociu rezistent la Sphaerotheca fuliginea, Fusarium oxysporum f. ssp. melonis şi tolerant la Colletotrichum lagenarium. Producţia medie obţinută este de 32 t/ha, fructele având peste 1,5 kg. Se poate cultiva atât în câmp deschis cât şi în spaţii protejate.
Cicoare de grădină CAMELIA Soi timpuriu. Căpăţâna este mijlocie ca lungime (17,7 cm), diametrul este de 20,9 cm. Culoarea principală a feţei exterioare este verde. Maturarea căpăţânilor este foarte concentrată, iar gustul foarte bun şi deosebit. Rezistenţa la lungimea zilei este foarte bună. Prezintă rezistenţă la Bremia lactucae, Botritys c. şi Virusul Mozaic al Salatei. Producţia medie 34,9 tone/ha. Se poate cultiva în toată ţara.
Pătlăgele vinete DRĂGAICA Soi timpuriu. Planta este viguroasă, fructul este cilindric spre uşor piriform şi la maturitatea tehnică are culoare violet-închis, foarte lucios, cu suprafata netedă. La maturitatea tehnică, pulpa este colorată în alb gălbui; are o textură fină şi un gust plăcut. Greutatea medie a fructului la maturitatea tehnică este de 300 g. Se poate cultiva în toate zonele din ţară în solarii şi în culturi de câmp. Comportarea faţă de boli este bună. Este un soi foarte productiv, de la care se poate obţine o productie medie de 51 t/ha.
Pentru cereri de oferta:
Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura - Buzau
0238-722593
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News