Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Soiuri de mar pentru plantarea marului primavara


Soiuri de măr. Soiuri de mar pentru gospodarii care doresc sa infiinteze in aceasta primavara plantatii de mar. Selectati doar mar din soiuri cunoscute, care se preteaza la conditiile de clima din tara noastra. Iata o lista cu cele mai cunoscute soiuri de mar.
Florina
Pom de vigoare mijlocie, cu fructe supramijlocii sau mari, sferic turtite sau tronconice, culoarea de fond galbenă acoperită cu roşu anilină cu len-ticele albicioase pe toată suprafaţa fructului. Pulpa consistentă de culoare crem, potrivit de dulce si slab acidulată plăcut aromată de calitate superioară pentru masă. Maturitatea de recoltare la mijlocul lunii octombrie, în zona colinară şi la sfârşitul lunii septembrie în zona de sud. Perioada de păstrare şi consum este noiembrie- martie.

Idared
Pom de vigoare mijlocie, cu fructe sferic turtite, destul de asimetrice. Pieliţa subţire, galbenă ca paiul este acoperită aproape în întregime cu roşu zmeuriu, viu, cu dungi iate roşii-intens. Pulpa este albă, destui de consistentă, foarte fină, suculentă, acidulat -dulce, cu aromă intensă, de calitate foarte bună pentru masă. Maturitatea de recoltare -în luna octombrie iar fructele se păstrează şi se consumă din noiembrie până în aprilie -mai.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Golden spur
Pomul este de vigoare mijlocie, sensibil la boli, dar productiv şi de calitate superioară. Fructele sunt de mărime medie 100-150g. , se păstrează foarte bine dacă sunt recoltate corespunzător. Acestea sunt sfero-conice, costate, de culoare galbenă cu puncte ruginii mari şi rare. Pulpa este gălbuie, crocantă, suculentă, pronunţat dulce, slab acidulată, cu aromă plăcută. Maturitatea de recoltare – sfârşitul lunii septembrie, înainte de îngălbenirea fructelor. Se păstrază bine în condiţii de 1-2°C, dar în condiţii naturale se deshidtratează.

Jonathan
Pom de vigoare medie – mare, soi sensibil la rapan si foarte sensibil la fainare; este bun polenizator pentru alte soiuri; cel mai extins soi din lume. Fruct de marime mijlocie, de culoare galben-verzui, striata cu rosu deschis, cu epiderma neteda. Pulpa este alba – galbuie, fina, potrivit de crocanta si destul desuculenta. Maturitatea de recoltare – în zona de sud la începutul lunii septembrie si în zonele de deal în luna octombrie.

Mutzu
Pom: vigoare mare – foarte mare; coroană cu şarpante puternice Fruct Forma: ovoidală; atenuată la vârf; uşor costată spre cavitatea calicială Epiderma: galbenă – deschisă; subţire; cu lenticele rare, alburii Calibru: 250 – 300 g Pulpa: verde – gălbuie; crocantă; suculentă Gust: acrişor; aromă slabă Aprecieri generale: rezistenţă bună la făinare şi slabă la rapăn. Epoca de maturare: octombrie.

Starkrimson
Soiul de vigoare redusă, sensibil la rapăn, cu fructe mari de culoare roşu intens, de foarte bună calitate, mult cultivat în USA, face parte din selecţiile clonale ale soiului Red delicious. Se păstrează bine până în luna martie. Ca defecte i se pot imputa supraîncărcarea cu fructe în unii ani (situaţie în care fructele rămân mici dacă nu se procedează la o normare severă prin tăiere şi prin rărire) şisensibilitate la rapăn. Epoca de maturare: octombrie.

Granny Smith
Este un soi australian cu pomi vigurosi. Fructele sunt mari, sferice, simetrice, cu pielita groasa, unsuroasa de culoare verde intens, ceva mai deschis la coacere deplina. Pulpa este alb-verzuie, crocanta, pronuntat suculenta, acidulata, slab aromata, de calitate buna pentru masa. Epoca de maturare: inceput de noiembrie.

Slava
Fructul: este mare spre mijlociu, cu forma variabila, de la globuloasa-aptalizata spre conica- trunchiata si suprafata neteda. Pielita – fina, usor aspra, de culoare galbena – aurie. Culoare acoperitoare- rosie-oranj, foarte atragatoare si ocupa 50-85% din suprafata fructului. Pulpa – de culoare galbuie- crem, fina, consistenta, crocanta la recoltare, suculenta, dulce, foarte slab acidulata, cu gust foarte bun si aroma placuta, specifica. Epoca de maturare: august.

Banana de iarna
Fructul: este de marime mijlocie spre mare, are forma conica – gloduloasa si suprafata neteda, cu o sutura longitudinala caracteristica. Pielita fina, neteda. Culoare acoperitoare galbuie si fructele dispuse la soare pot avea o rumeneala roz. Pulpa- de culoare alba- galbuie, consistenta, fina, suculenta, cu gust placut, dulce, putin acidulat si aroma puternica de banana. Fructele sunt fine la manipulare si transportare. Se pastreaza 165-185 zile. Epoca de maturare: octombrie.

Papirovca
Fructul: Are marimea mijlocie, forma globuloasa, globuloasa-aplatizata sau globuloasa-conica si suprafata neteda. Pielita - tare, aspra si uscata, de culoare galbena-verzuie. Culoarea acoperitoare - rosie-aprins cu nuante oranj, care ocupa 60-80% din suprafata fructului. Pe suprafata fructului se observa puncte subcuticulare mari de culoare cenusie-galbena, bine exprimate. Pedunculul este scurt sau de lungime si grosime mijlocii. Cavitatea pedunculara este mijlociu de larga, adinca, cu rugina la baza. Caliciuleste inchis. Cavitatea caliciala superficiala, de largime mijlocie. Pulpa - de culoare alba-crem, tare, crocanta, suculenta, cu gust dulce-acidulat, placut si aroma potrivita. Epoca de maturare: august.

Aroma de vara
Caracteristicile fructului: fruct mijlociu (120-150 g), cu forma sferica turtita, contur regulat. Coaja este subtire, neteda, de culoare galben verzuie, cu rosu carmin suprapus pe aproape intreaga suprafata a fructului. Pulpa este alb galbuie, crocanta, potrivit de suculenta. Fructele se pot pastra pana la inceputul lunii septembrie. Caracteristicile pomului: vigoare mare, coroana larg piramidala si relativ deasa. Polenizatori recomandati: Jonathan si Golden. Epoca de maturare: prima jumatate a lunii august.

Generos
Soi originar din Romania. Soi rezistent la rapan, mediu rezistent la fainare. Pomul de vigoare mijlocie-mare, cu coroana rara, aerisita, este precoce si productiv, fructifica in principal pe ramuri scurte. Fructele sunt mari (160-200g), culoarea de fond galben-verzuie iar cea de acoperire rosie-rubinie, 2/3 din suprafata, cu multa ceara. Pulpa ferma, potrivit de suculenta, aromata, cu gust placut. Maturitatea de recoltare: Se recolteaza in septembrie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton