Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Specialistii AgroAdvice scriu despre cultivarea graului de toamna, in ultimul numar al buletinului de consultanta agricola

In Romania, soiurile de grau de toamna cultivate sunt soiuri timpurii, comparabil cu soiurile de grau de toamna cultivate in nordul si vestul Europei. Un soi timpuriu infloreste devreme si este capabil sa faca productie inainte ca timpul sa devina prea cald si secetos. La cultivarea soiurilor tardive exista riscul ca plantele sa nu aiba timpul necesar umplerii boabelor, iar timpul de la inflorit pana la maturitate sa fie prea scurt.


Potrivit numarul 23 al buletinului AgroAdvice, alegerea unui soi este deosebit de importanta pentru reusita culturii.

Pentru a realiza venituri, soiurile trebuie sa aiba o productie ridicata si costurile cresterii acestora sa fie cat mai scazute posibil. Factorii importanti pentru soiurile de grau de toamna sunt:

  • O rezistenta buna in perioada de iarna
  • Productie ridicata
  • Calitate buna
  • O rezistenta buna la boli: Patarea bruna a frunzelor (Septoria tritici), rugina bruna, rugina galbena, fainare
  • Tendinta scazuta la germinare in spic
  • Un pai puternic, pentru a preveni caderea.

Timpul de semanat si densitatea
Densitatea semintelor ar trebuie stabilita in functie de timpul semanatului si conditiile de pregatire ale patului germinativ.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Epoca de semanat este de la 25 septembrie pana la 15 octombrie. Recomandarile oficiale pentru densitatea semintelor in epoca optima pentru soiurile romanesti este de 400-425 seminte / metru patrat.

Adancimea de semanat
Adancimea optima de semanat este de 4-5 cm. Semintele trebuie semanate in asa fel incat sa intre in contact cu umiditatea solului, si sa fie acoperite cu pamant pentru a preveni evaporarea.

Boli si daunatori
Prin semanarea devreme a culturii, creste numarul afidelor din camp si a mustei suedeze iar acestea pot transporta virusul ingalbenirii si piticirii in cultura. In acest caz, trebuie efectuat un tratament inca din toamna. Combaterea mustelor suedeze se realizeaza cand graul are dezvoltate 1 - 1/2 - 2 frunze.

Fertilizarea in toamna
Fosforul trebuie aplicat inainte de arat, grapat sau semanat sau prin aplicarea ingrasamintelor odata cu semanatul. Cantitatea de fosfor poate fi intre 25-70 kg fosfor substanta activa. In urma rezultatului analizearii unor probe de sol in laborator se poate constata ca cantitatea de fosfor poate fi mai mica daca P-AL este peste 75 ppm si o cantitate mai mare de fosfor daca P-AL este mai mic de 25 ppm.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016