Şefii Staţiunii Pomicole din Bistriţa, unul dintre marii producători de cireşe din zonă, contează cam pe 24-25 de tone de cireşe anul acesta, în condiţiile în care, într-un an bun, se recoltează până la 30 de tone.
Deşi au scăpat de îngheţ, cireşele din 2009 au suferit din pricina lipsei ploilor. Cea mai secetoasă primăvară din ultimii 60 de ani, potrivit spuselor şefului Staţiunii Pomicole Bistriţa, Ioan Platon, şi-a pus amprenta asupra întregii producţii vegetale. „Cireşele noastre au rămas mici faţă de mărimea obişnuită. Faptul că n-a plouat în cele două luni decisive pentru cireşe, aprilie şi mai, când cel puţin în regiunea noastră se înregistrează un vârf de precipitaţii, este foarte problematic”, a constatat directorul staţiunii.
Cireşele sunt fructe sensibile şi dacă tot nu a plouat în perioada de coacere, nici prea multă ploaie de aici încolo nu le prieşte, pentru că, potrivit specialiştilor, există riscul să putrezească sau să se crape. În patria cireşelor, la Cireşoia, micii producători se declară relativ mulţumiţi de producţie, chiar dacă nu-şi fac mari speranţe să le vândă în acest an străinilor, din pricina dimensiunilor.
Citeste mai mult in Adevarul
Deşi au scăpat de îngheţ, cireşele din 2009 au suferit din pricina lipsei ploilor. Cea mai secetoasă primăvară din ultimii 60 de ani, potrivit spuselor şefului Staţiunii Pomicole Bistriţa, Ioan Platon, şi-a pus amprenta asupra întregii producţii vegetale. „Cireşele noastre au rămas mici faţă de mărimea obişnuită. Faptul că n-a plouat în cele două luni decisive pentru cireşe, aprilie şi mai, când cel puţin în regiunea noastră se înregistrează un vârf de precipitaţii, este foarte problematic”, a constatat directorul staţiunii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cireşele sunt fructe sensibile şi dacă tot nu a plouat în perioada de coacere, nici prea multă ploaie de aici încolo nu le prieşte, pentru că, potrivit specialiştilor, există riscul să putrezească sau să se crape. În patria cireşelor, la Cireşoia, micii producători se declară relativ mulţumiţi de producţie, chiar dacă nu-şi fac mari speranţe să le vândă în acest an străinilor, din pricina dimensiunilor.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News