Şefii Staţiunii Pomicole din Bistriţa, unul dintre marii producători de cireşe din zonă, contează cam pe 24-25 de tone de cireşe anul acesta, în condiţiile în care, într-un an bun, se recoltează până la 30 de tone.
Deşi au scăpat de îngheţ, cireşele din 2009 au suferit din pricina lipsei ploilor. Cea mai secetoasă primăvară din ultimii 60 de ani, potrivit spuselor şefului Staţiunii Pomicole Bistriţa, Ioan Platon, şi-a pus amprenta asupra întregii producţii vegetale. „Cireşele noastre au rămas mici faţă de mărimea obişnuită. Faptul că n-a plouat în cele două luni decisive pentru cireşe, aprilie şi mai, când cel puţin în regiunea noastră se înregistrează un vârf de precipitaţii, este foarte problematic”, a constatat directorul staţiunii.
Cireşele sunt fructe sensibile şi dacă tot nu a plouat în perioada de coacere, nici prea multă ploaie de aici încolo nu le prieşte, pentru că, potrivit specialiştilor, există riscul să putrezească sau să se crape. În patria cireşelor, la Cireşoia, micii producători se declară relativ mulţumiţi de producţie, chiar dacă nu-şi fac mari speranţe să le vândă în acest an străinilor, din pricina dimensiunilor.
Citeste mai mult in Adevarul
Deşi au scăpat de îngheţ, cireşele din 2009 au suferit din pricina lipsei ploilor. Cea mai secetoasă primăvară din ultimii 60 de ani, potrivit spuselor şefului Staţiunii Pomicole Bistriţa, Ioan Platon, şi-a pus amprenta asupra întregii producţii vegetale. „Cireşele noastre au rămas mici faţă de mărimea obişnuită. Faptul că n-a plouat în cele două luni decisive pentru cireşe, aprilie şi mai, când cel puţin în regiunea noastră se înregistrează un vârf de precipitaţii, este foarte problematic”, a constatat directorul staţiunii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cireşele sunt fructe sensibile şi dacă tot nu a plouat în perioada de coacere, nici prea multă ploaie de aici încolo nu le prieşte, pentru că, potrivit specialiştilor, există riscul să putrezească sau să se crape. În patria cireşelor, la Cireşoia, micii producători se declară relativ mulţumiţi de producţie, chiar dacă nu-şi fac mari speranţe să le vândă în acest an străinilor, din pricina dimensiunilor.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News