Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Spicul SA a intrat in insolventa

spicul-sa-a-intrat-in-insolventa

Producatorul din industria de morarit si panificatie Spicul SA, controlat de omul de afaceri Gheorghe Ilie (foto), a intrat in insolventa la inceputul lunii septembrie la solicitarea companiei, a anuntat Mediafax. Administrator judiciar este compania KPMG Restructuring.


Spicul este unul dintre cele mai longevive branduri din industria de panificatie, cu o istorie de peste 160 de ani. Compania avea la finalul anului trecut datorii de aproape 100 milioane de lei (23,7 milioane de euro), la o cifra de afaceri de numai 15,4 milioane de lei (3,6 milioane de euro), dupa cum arata datele de pe siteul Ministerului de Finante.

Din 2007 businessul companiei a intrat pe un trend ascendent, in timp ce datoriile s-au triplat.

Anul trecut, intr-o discutie purtata cu patronul Gheorghe Ilie acesta mi-a marturisit ca "nu am vrut sa fiu tinut minte ca groparul Spicul", referindu-se la relocarea fabricii din Grozavesti in Chitila.

In anul 2007 a fost inaugurata noua fabrica, o investitie de peste 30 milione de Euro, una dintre cele mai mari investitii din sectorul de morarit si panificatie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


In luna iulie a acestui an, intr-un comunicat al filialei locale a constructorului olandez Remco Ruimtebouw, cel care participase la constructia noii unitati de productie, se preciza ca producatorul de panificatie nu a platit "in intregime valoarea cladirii livrate de Remco Romania, in 2007".

Potrivit unei decizii a Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Spicul SA trebuie sa achite firmei Remco Romania suma de 785.161 lei, la care se vor adauga dobanzile aferente pana la recuperarea integrala a sumei datorate, cheltuielile cu executarea silita, precum si cheltuielile de natura juridica.

"Am avut o colaborare foarte buna cu oficialii Spicul SA in timpul executarii fabricii de paine si suntem foarte dezamagiti ca am ajuns la aceasta situatie conflictuala. Remco Romania a livrat proiectul conform conditiilor contractuale si la timp; dorim sa recuperam integral valoarea acestui contract si sa nu mai trebuie sa asteptam un an sau mai multi pana la inchiderea acestui caz", a declarat Jan F.J. van Vulpen, directorul general al Remco Romania.



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016