Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sprijin pentru tinerii intreprinzatori care doresc sa isi infiinteze firme


Ordonanta pentru sprijinirea tinerilor intreprinzatori va fi aprobata de Guvern in luna februarie, cu un buget de 10 milioane euro calculat pentru intregul an, prin care tinerii vor fi sprijiniti sa deschida cel putin o mie de firme, a declarat premierul Boc, potrivit Mediafax.
El a aratat, la postul public de radio, ca pentru sprijinirea tinerilor care doresc sa infiinteze prima firma a fost deja rezervat un buget de 5 milioane euro, care va fi suplimentat cu inca 5 milioane euro in partea a doua a acestui an.

"Avem deja un buget de 5 milioane euro existent in Ministerul Economiei, iar in partea a doua a anului vor mai fi acordate inca 5 milioane euro", a spus Boc.

In luna octombrie, cand programul a fost lansat public cu intentia de a fi aplicat si in acel an, premierul Emil Boc a anuntat ca garantiile de stat pentru tinerii intreprinzatori vor fi acordate in limita a 100 milioane euro, dintre care 20 milioane euro in 2010, iar ajutorul financiar de maxim 10.000 euro va fi alocat pentru un numar estimat de 200 firme in 2010 si minim 1.000 firme in 2011.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

"La nivelul garantiilor de stat, programul are alocate in jur de 100 milioane de euro: 20 milioane de euro pentru 2010, 80 de milioane pentru 2011, care sa acopere partea de garantii guvernamentale pe care statul le da. La fel si in privinta ajutorului nerambursabil, sa putem gasi resurse financiare ca programul sa fie acoperit pentru, minim - sa spunem - 200 de firme in 2010 si speram in jur de 1.000, cel putin, in 2011, astfel incat sa fie un program care sa aiba cat de cat o sustinere bugetara, in conditiile in care nu este singurul program guvernamental prin care sustinem economia", a spus Boc.

Proiectul de act normativ prevede ca tinerii intreprinzatori in varsta de pana la 35 de ani vor beneficia de scutire de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de patru salariati, angajati pe durata nedeterminata, si de o alocatie financiara nerambursabila reprezentand cel mult 30% din valoarea proiectului de investitii, dar nu mai mult de 10.000 euro.

Pentru obtinerea de credite bancare destinate realizarii productiei pentru export si investitiilor pentru extinderea si dezvoltarea propriei activitati vor fi acordate garantii de stat de pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, dar nu mai mult de 80.000 euro, prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Intreprinzatorii debutanti vor fi scutiti de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la oficiile registrului comertului, cu ocazia constituirii microintreprinderii.

In ceea ce priveste obligatiile intreprinzatorilor, acestia trebuie sa reinvesteasca cel putin 50% din profitul realizat in anul precedent, sa angajeze cel putin 2 salariati la momentul obtinerii facilitatilor de finantare si sa aiba in obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activitati CAEN, dar nu intermedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, plante si substante aflate sub control national, precum si activitatile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat.

Facilitatile nu se mai acorda din momentul in care cifra de afaceri pentru anul in curs depaseste echivalentul in lei a 500.000 de euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016