Numărul bovinelor sacrificate anul trecut a scăzut cu 6,2%, faţă de 2007, a rămas aproape constant la porcine şi a crescut la ovine, caprine şi păsări, cu 3,2% şi, respectiv, 1,5%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
În ceea ce priveşte greutatea în carcasă, aceasta a crescut la bovine, ovine, caprine şi păsări şi a scăzut la porcine, se arată într-un comunicat al INS.
Astfel, numărul total al tăierilor de bovine a înregistrat o scădere cu 6,2% anul trecut, la 190.616 capete, în timp ce greutatea lor în carcasă a crescut cu 15,8%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au coborât atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 11,3%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 8,5%.
Totalul porcinelor sacrificate a rămas aproape constant, respectiv 455.330 capete, în timp ce greutatea în carcasă a acestora s-a redus cu 3,2%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate a crescut numeric cu 13,7% şi cu 10,1% la greutatea în carcasă.
În acelaşi timp, numărul ovinelor şi caprinelor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora s-au majorat cu 3,2%, la 65.602 capete, şi, respectiv, cu 19,8%. Tăierile în unităţile specializate au crescut atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 5,7%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 0,4%.
În ceea ce priveşte greutatea în carcasă, aceasta a crescut la bovine, ovine, caprine şi păsări şi a scăzut la porcine, se arată într-un comunicat al INS.
Astfel, numărul total al tăierilor de bovine a înregistrat o scădere cu 6,2% anul trecut, la 190.616 capete, în timp ce greutatea lor în carcasă a crescut cu 15,8%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au coborât atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 11,3%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 8,5%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totalul porcinelor sacrificate a rămas aproape constant, respectiv 455.330 capete, în timp ce greutatea în carcasă a acestora s-a redus cu 3,2%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate a crescut numeric cu 13,7% şi cu 10,1% la greutatea în carcasă.
În acelaşi timp, numărul ovinelor şi caprinelor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora s-au majorat cu 3,2%, la 65.602 capete, şi, respectiv, cu 19,8%. Tăierile în unităţile specializate au crescut atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 5,7%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 0,4%.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News