Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Statistici piaţa laptelui: Cu 5,% mai puţin lapte colectat în 2009 de la exploataţii agricole şi centre de colectare
Cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare de la exploataţii agricole şi centre de colectare a scăzut în 2009 cu 59.893 de tone, respectiv cu 5,7 la sută, comparativ cu anul precedent, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).
Cele mai mari cantităţi de lapte de vacă s-au colectat în regiunile Centru (30,3 la sută), Nord-Vest (22,7 l) şi Nord-Est (20,9 la sută). Laptele de consum s-a produs cu preponderenţă în regiunile Centru (40,4 la sută) şi Nord-Est (21,8 la sută).
Cele mai mari scăderi ale producţiei în anul 2009 faţă de anul 2008 s-au înregistrat la lapte praf, cu 2.027 tone (33 la sută), şi la brânzeturi topite, cu 3.147 de tone (20,8 la sută).
Producţia de brânzeturi a scăzut, de asemenea, în anul 2009 faţă de anul 2008, cu 1.550 tone (2,2 la sută). Evoluţia cantităţii de brânză obţinută exclusiv din lapte de vacă (93,3 la sută din producţia totală de brânzeturi) s-a menţinut în aceeaşi tendinţă descendentă. Brânza s-a produs îndeosebi în regiunile Centru (27,2 la sută), Nord-Vest (25,8 la sută) şi Nord-Est (19,7 la sută).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În ceea ce priveşte producţia de smântână de consum, aceasta s-a menţinut aproximativ egală cu cea obţinută în anul 2008.
Producţia de unt a avut, în anul 2009 comparativ cu 2008, cea mai mare creştere, cu 1.293 de tone, respectiv 14,1 la sută, şi a fost urmată de producţia de lapte de consum cu 25.229 de tone, adică 12,8 la sută.
Producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut şi altele) a crescut, de asemenea, cu 2.792 de tone (1,9 la sută) în anul 2009 faţă de anul precedent.
Regiunile Bucureşti-Ilfov, Centru şi Sud-Muntenia deţin peste 70 la sută din producţia de produse lactate proaspete (smântâna şi laptele acidulat).
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura