Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Statistici: Sacrificările au crescut în aprilie 2010 la bovine şi păsări şi au scăzut la porcine, ovine/caprine
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut in luna aprilie 2010 cu 59,3 la suta, respectiv cu 30,7 la suta, comparativ cu luna precedenta, se arata in datele provizorii publicate, luni, de Institutul National de Statistica (INS).
In unitatile industriale specializate, numarul de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa a inregistrat o scadere cu 10 la suta, respectiv cu 9,1 la suta.
In acelasi timp, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat, in aprilie, 9,6 la suta din totalul sacrificarilor de bovine.
Datele statistice arata ca numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 9,3 la suta, respectiv cu 10,6 la suta, in timp ce sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 75,1 la suta din totalul porcinelor sacrificate, relateaza Agerpres.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In unitatile industriale specializate numarul porcinelor sacrificate a inregistrat, in aprilie 2010, o scadere de 12,4 la suta, comparativ cu luna precedenta, iar la greutatea lor in carcasa, de 13 procente, in perioada analizata.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut de 2,5 ori, respectiv de 2,7 ori. Taierile in unitatile industriale specializate care detin o pondere de 0,2 la suta din totalul sacrificarilor de ovine si caprine si greutatea in carcasa a acestora, au scazut de 11,6 ori, respectiv de noua ori.
Cresteri s-au consemnat si in cazul pasarilor. Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,4 la suta, respectiv cu 7,6 la suta. La fel ca si in cazul porcinelor, totalul taierilor in unitatile industriale specializate a fost de 75,1 la suta din totalul taierilor de pasari.
Sacrificarile in acest tip de unitati au scazut atat din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate, cat si al greutatii lor in carcasa cu 7,2 la suta, respectiv cu 6,8 la suta.
In comparatie cu aceeasi luna a anului 2009, numarul animalelor sacrificate a crescut la bovine cu 5,6 la suta si la pasari cu 1,9 la suta.
Scaderi s-au inregistrat la porcine, cu 9,1 la suta, la ovine si caprine, cu 16,1 la suta.
In ceea ce priveste greutatea in carcasa, aceasta a crescut la pasari cu 13,8 la suta si a scazut la bovine, cu 17 la suta, la porcine, cu 6,4 la suta, la ovine si caprine, cu 20,6 la suta, in aprilie 2010, fata de luna similara din anul precedent.
Sacrificarile in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au consemnat urmatoarele valori: bovine (plus 12,5 la suta, respectiv plus 21,1 la suta), porcine (minus 10,7 la suta, respectiv minus 4,8 la suta), ovine si caprine - scadere de opt ori, respectiv de 6,7 ori, pasari (minus 2,5 la suta, respectiv plus 2,7 la suta).
In lunile analizate, greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii, potrivit INS.
In perioada aprilie 2009 - aprilie 2010, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa la animalele sacrificate s-au inregistrat in luna decembrie la porcine si in luna aprilie la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.
Cercetarea statistica a avut la baza datele colectate de la circa 250 de operatori economici si se adreseaza tuturor intreprinderilor din intreaga tara care au activitate principala sau secundara "Productia si conservarea carnii", si "Prelucrarea si conservarea carnii de pasare".
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News