Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Statul isi vinde cu 4,5 milioane de lei participatia la Ostrovit
Pe 17 decembrie, AVAS a programat o licitatie pentru adjudecarea a 7,4% din actiunile societatii. In timp ce actionarii privati ai SC Ostrovit SA investesc sume considerabile in refacerea podgoriilor si cultivarea unor noi soiuri de vita-de-vie, statul vrea sa scape, la sfarsit de an, de actiunile detinute la firma din Ostrov.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a programat, pe 17 decembrie, o licitatie cu strigare pentru vanzarea pachetului de 7,4487% din actiunile Ostrovit, reprezentand 195.128 actiuni. Pretul de pornire a fost fixat la 23,1 lei pentru o actiune, totalizand 4.509.559,98 lei pentru intregul pachet. Valoarea nominala a unei actiuni este de 2,50 lei. Cei care doresc sa se inscrie la licitatie trebuie sa achite peste 12.000 lei, dupa cum urmeaza: dosarul de prezentare – 7.920 lei fara TVA, taxa de acces direct la date si informatii – 3.168 lei fara TVA si taxa de participare la licitatie, in suma de 770 lei fara TVA. In plus, se percepe o garantie de participare, in cuantum de 97.564 lei.
Ostrovit SA a fost infiintata in 1991 si are ca obiect principal de activitate cultivarea strugurilor. Actiunile sunt impartite intre cinci actionari, principalul fiind Agro Coh si SC Leader International, urmate de AVAS. Pe langa podgoria cu acelasi nume, firma mai detine o statie de vinificatie, o linie de imbuteliere, o cantina in Lipnita, livezi si alte cateva active. Pana in prezent, la Ostrov s-au investit aproximativ 20 milioane de euro in regenerarea vitei-de-vie, modernizarea liniilor de productie si imobile. In paralel cu programele de investitii, Ostrovit este una dintre cele mai active companii in ceea ce priveste atragerea fondurilor europene disponibile pentru viticultura romaneasca.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Observator de Constanta
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura