Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studenții agronomi premianți la AGRONOMIADA 2010 au vizitat ferme agricole de top din Germania


Studenții agronomi care au obţinut premiul întâi la concursul naţional Agronomiada 2010 au participat, recent, la Excursia Premianţilor. Cei mai buni studenţi de la toate specializările Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) s-au întors de curând din Germania, unde au descoperit ferme care asigură energie verde pentru mai toată Germania şi, mai presus de toate, ţărani mândri de statutul lor şi respectaţi pentru că hrănesc o ţară întreagă.
Clujenilor le-au mai fost prezentate instalaţii de biogaz care produc gaz din porumb şi dejecţii. Cu acest gaz se alimentează motoare termice care antrenează generatoare şi produc curent care este preluat apoi de sistemul de electricitate naţional.

“Din ţărani autentici, fermierii germani au ajuns, de vreo 15 ani, producători de curent electric. Ferma a rămas fermă, dar au reuşit în timpul crizei de supraproducţie să găsească o utilizare eficientă a surplusului de cereale. Aproximativ 30% din producţia de porumb siloz este destinată obţinerii biogazului”, a precizat Ranta. Criza la care a făcut referire a avut loc în urmă cu 20 de ani, când nu mai era cerere de porumb, iar preţurile erau în cădere liberă. Sistemul poate produce biodiesel, biogaz şi biomasă, substanţe din care se pot crea diverse forme de energie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Un alt detaliu care i-a frapat pe agronomiştii clujeni a fost numărul mare de fermieri tineri întâlniţi în Germania. “în Germania, a fi ţăran, fermier, este o cinste şi o onoare. Ei asigură hrana pentru o ţară întreagă şi pentru asta sunt respectaţi peste tot”, a punctat prodecanul USAMV. “Am traversat întreaga Germanie şi nu am văzut nici o singură parcelă necultivată. Mai ales în nordul ţării solul este foarte prost, însă au găsit modalităţi să îl exploateze şi aşa”, a declarat Adriana Opincariu, studentă în anul III la Facultatea de Agricultură a USAMV. Studenţii au mai aflat că statul german le garantează agricultorilor preţuri fixe la anumite produse, cum ar fi rapiţa, pe 20 de ani, pentru a încuraja producerea de energie alternativă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016