Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Studiu: condimentele în hrana ierbivorelor reduc emisiile de gaze poluante
Cercetătorii de la Universitatea din Newcastle au făcut o descoperire neobişnuită care ar putea revoluţiona strategiile globale de reducere a emisiilor de gaze poluante. Este vorba de utliizarea unor condimente în hrana animalelor, care ar polua mai puţin atmosfera. Astfel, fermierii ar putea fi îndemnaţi să folosească coriandru sau turmeric în prepararea hranei pentru ierbivore, caz în care s-ar obţine o reducere cu 40% a bacteriilor din stomacul acestora.
Potrivit unui studiu publicat în revista "Asian-Australasian Journal of Animal Sciences 2010", acest tip de condimente acţionează similar cu un antibiotic, atacând "bacteriile rele" din intestinele animalelor, responsabile cu producţia de metan şi, pe de altă parte, stimulează dezvoltarea "bacteriilor bune". Experţii au explicat că terapiile medicale alternative obişnuiesc să folosească o serie de condimente pentru tratarea unor afecţiuni. De pildă, seminţele de coriandru sunt folosite pentru durerile de stomac, în vreme ce turmericul şi cuişoarele au un puternic efect antiseptic.
"Metanul este un gaz care contribuie în mod esenţial la încălzirea globală şi prin reducerea funcţionării sistemului
digestiv al unor animale ierbivore, cum sunt oile, caprele sau vacile, se poate realiza o scădere însemnată a cantităţii de gaz metan degajată în atmosferă" - a declarat unul dintre autorii studiului. Potrivit datelor statistice, în 2009 în Marea Britanie erau înregistrate 30 de milioane de oi care produceau împreună 20 de metri cubi de gaz metan pe zi. Pe lângă implicaţiile vizând deteriorarea climei globale, un alt efect negativ al emisiilor de gaze provenind de la animale este că acestea scad cu 12% producţia de lapte, afectând şi calitatea cărnii din abatoare. De aceea, specialiştii obişnuiau să adauge în hrana oilor antibiotice, tocmai pentru a se micşora cantitatea de metan emisă, însă Uniunea Europeană a interzis această practică în urmă cu patru ani.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeşte ştirea integral în România Liberă
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News