Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventia APIA: Guvernul a anuntat cand incep primele plati pentru vaca de lapte

subventia-apia-guvernul-a-anuntat-cand-incep-primele-plati-pentru-vaca-de-lapte

Plata subventiilor pentru 13.171 de crescatori de vaci de lapte ar urma sa fie inceputa cu 15 mai. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va transfera in conturi 21,6 milioane de euro, potrivit anuntului facut direct de la Guvern.


Pe data de 11 aprilie, premierul Nicolae Ciuca a avut o serie de consultari cu reprezentantii asociatiilor de fermieri, de procesatori si ai retelei marilor magazine. La aceasta intalnire au fost prezenti ministrul Agriculturii, Petre Daea, reprezentanti ai Cancelariei Prim-Ministrului, Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Consiliului Concurentei.
 
In cadrul discutiilor s-a analizat si subventia de 73 de euro pe care o primesc crescatorii de vaci de lapte, daca au livrat lapte in 2022. Prim-ministrul si ministrul Agriculturii au prezentat masurile de sprijin identificate la nivelul Guvernului. In acest sens, pentru sustinerea fermierilor si a pietei laptelui, s-au stabilit ajutoare financiare in doua etape, potrivit comunicatului remis de Executiv.
 
"Primele plati se vor face incepand cu 15 mai 2023 pentru cererile in valoare de 21,6 milioane de euro, depuse de crescatorii de vaci de lapte pana la data de 23 martie 2023. Ulterior, va fi organizata o a doua sesiune de depunere a cererilor de plata, platile urmand sa se faca, pentru aceste cereri, in al doilea semestru al anului 2023. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Guvernul va pune in acord cu realitatile economice valoarea fondurilor alocate, iar ca urmare a unei mai bune asezari a sumelor acordate sectorului zootehnic, fermierii vor beneficia de compensatii in valoare de 22 de milioane de euro, pentru pierderile cauzate de razboiul din Ucraina", precizeaza sursa citata.
 
Prima campanie de depunere a cererilor pentru aceasta subventie s-a incheiat la 23 martie. In prezent, pe listele subventiilor se afla 13.171 de beneficiari si 296.731 capete solicitate la plata.
 
In plus, fermierii care nu au putut depune cererile in prima sesiune mai au o sansa. Acestia pot sa ceara subventia, avand in vedere ca Ordonanta de Urgenta a fost modificata in Parlament, noua forma acceptand mai multe documente prin care se demonstreaza livrarea laptelui.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016