Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventia la motorina, doar 30%


Presedintele Agrostar a declarat ca agricultorii au nevoie de o reducere de 50% fata de pretul la pompa pentru a-si desfasura activitatea bine, informeaza Romania Libera.

Ministerul Agriculturii propune prelungirea termenului de folosire a banilor cu cel putin o luna, pentru ca sumele neutilizate sa fie distribuite altor fermieri.

Banii pe care statul trebuie sa-i dea pentru infiintarea culturilor de toamna nu ajung la toti fermierii, iar Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) este pus in imposibilitatea de a extinde plafonul total al subventiilor. Astfel, oficialii MADR au ales ca solutie prelungirea termenului de folosire a fondurilor, pentru ca banii sa poata fi redistribuiti. In acelasi timp, suma prea mica alocata de stat a ajuns numai la 30% din fermierii romani, a declarat stefan Niculae, presedintele Agrostar.

Din suma totala de 109,2 milioane de lei alocati pentru anul curent, s-au cheltuit in primavara 60 de milioane, fermierii ramanand doar cu 49,2 milioane pentru infiintarea culturilor de toamna. "Suma ramasa pentru infiintarea culturilor de toamna este insuficienta. Fiind un plafon fix, s-a facut o alocare pe judet, fiecare judet fiind obligat sa se incadreze in suma respectiva. Suma ar fi suficienta daca fermierii ar ridica adeverinta pentru suprafata pe care o vor insamanta in toamna, si nu adeverinte pe care nu le vor folosi in totalitate", a spus Gheorghe Albu, secretar de stat in MADR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste articolul complet
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016