Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventii APIA 2023. Plata mai mare la hectar pentru fermierii cu diploma

subventii-apia-2023-plata-mai-mare-la-hectar-pentru-fermierii-cu-diploma

In lista documentelor obligatorii se afla diplomele si certificatele pentru dovedirea absolvirii a cel putin un curs de initiere. Acestea sunt necesare pentru subventiile APIA pe suprafata achitata tinerilor fermieri din acest an.


In plus, documentele mentionate sunt necesare pentru PD-03 - Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri. Aceasta subventie se plateste agricultorilor cu varsta maxima de 40 de ani.
 
Romania aplica in perioada 2023 - 2027 interventia sprijinului complementar pentru venit pentru tinerii fermieri. Mai exact, aceasta presupune acordarea unei plati decuplate de productie pe hectarul eligibil declarat de tanarul fermieri. Tinerii pana in 40 de ani trebuie sa demonstreze ca au studii sau experienta necesara pentru instalarea ca sef de ferma. 
 

Lista diplome pentru subventii 2023 - tineri fermieri, persoane fizice

 
Pentru subventia pe suprafata, tinerii fermieri si persoanele fizice trebuie sa faca dovada formarii sau a detinerii competentelor adecvate in domeniul agricol/agronomic, cu unul dintre urmatoarele documente:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
- diploma/certificat pentru dovedirea absolvirii a cel putin un curs de initiere in domeniul agronomic acreditat;
 
- diploma/certificat/adeverinta pentru dovedirea absolvirii unei forme de invatamant agronomic, respectiv scoala profesionala, liceu, facultate, cursuri postuniversitare, doctorale etc.;
 
- certificat de competente profesionale pentru dovedirea detinerii de competente profesionale in domeniul agronomic;
 
- document eliberat de un angajator situat pe teritoriul national sau al altui stat pentru dovedirea experientei practice in activitate agricola de cel putin 12 luni acumulata in ultimii 10 ani in cadrul unei exploatatii agricole.
 
Documentele trebuie depuse la APIA pana la data de 30 septembrie inclusiv.
 

Lista diplome pentru subventii 2023 - tineri fermieri, persoane juridice

 
In cazul tinerilor fermieri persoane juridice, cu mai multi actionari/asociati persoane fizice, cerinta referitoare la formarea sau detinerea competentelor adecvate trebuie indeplinita de catre persoana fizica tanar fermier care are calitatea de administrator/manager al exploatatiei, conform prevederilor alin (2).
 
Tanarul fermier trebuie sa indeplineasca o serie de conditii pentru a fi sef de explotatie:
 
- sa detina controlul privind luarea deciziilor referitoare la gestionarea exploatatiei agricole, in cazul persoanelor fizice/persoanelor fizice autorizate/intreprinderilor individuale/ intreprinderilor familiale;
 
- in cazul persoanelor juridice controlul efectiv se dovedeste prin:
 
* exercitarea de catre tanarul fermier a calitatii de asociat
unic sau
* exercitarea de catre tanarul fermier cumulativ a calitatii de actionar sau asociat majoritar (detinerea a 50% + 1 din actiuni/parti sociale) si administrator/manager.
 
In conditiile in care mai multe peroane fizice tineri fermieri detin impreuna calitatea de actionar sau asociat majoritar sau toti actionarii, asociatii sunt persoane fizice tineri fermieri, unul dintre acestia trebuie sa aiba si calitatea de administrator, manager.
 

Documente doveditoare - tanar fermieri si infiintarea fermei

 
Documentele doveditoare pentru instalarea ca tanar fermier pe intreg teritoriul tarii, respectiv infiintarea fermei, pot fi, dupa caz:
 
- adeverinta de rol agricol conform inscrisurilor in registrul agricol din care sa reiasa data inregistrarii pentru prima data in registrul agricol, pentru persoanele fizice,
 
- certificatul de inregistrare si/sau certificatul constatator eliberat de ONRC din care sa reiasa sediul/punctul de lucru situat pe intreg teritoriul tarii, pentru persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale si persoane juridice.
 
In acest sens, sprijinul complementar pentru venit pentru tinerii fermieri, interventia PD-03, reprezinta o plata anuala care se acorda tinerilor fermieri eligibili pentru plata BISS. De asemenea, acestia trebuie sa aiba varsta de maximum 40 de ani in anul de cerere, instalati pentru prima data ca  sef al exploatatiei, pentru primele 50 de hectare eligibile determinate si care se acorda pentru o perioada de 5 ani, incepand de la prima depunere a cererii de plata pentru tinerii fermieri.
 
In anul acesta, subventia pentru tinerii fermieri are un cuantum indicativ al platii de 46,00 euro/ha.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.22 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016