Subventii de 3.000 euro/ha pentru fermierii ce cultiva usturoi
Publicat la data de 20 Mai. 2022 in:
Stiri Fermierii au manifestat un interes crescut pentru Programul de sustinere a productiei de usturoi, conform anuntului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Subventia de 3.000 euro/hectar ajunge la mai multi fermieri, in acest an.
Pana la data de 18 mai s-au inscris in program 1203 producatori agricoli, cu o suprafata de 1374 ha, din care 766 persoane fizice, 67 persoane juridice si 37 PFA, IF si II. Judetele unde s-au infiintat cele mai mari suprafate cu usturoi in cadrul Programului sunt:
- Buzau - 276,46 ha
- Olt - 222,62 ha
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
- Teleorman - 120,03 ha
- Botosani - 106,87 ha
- Giurgiu - 89,84 ha
- Bihor - 63,76 ha
- Timis - 46,02 ha
- Arad - 36,41 ha
- Dambovita - 33,60 ha
Valorificarea productiei - 1 iulie - 21 noiembrie
Valoarea maxima a acestui sprijin care se acorda beneficiarilor este de 3000 euro/ha, plata fiind efectuata proportional cu suprafata efectiv cultivata. Dovada obtinerii productiei de usturoi o constituie bonul fiscal, factura sau fila din carnetul de comercializare, aminteste MADR.
Ajutorul contribuie la sporirea interesului producatorilor agricoli pentru cultura usturoiului in zonele cu traditie. De asemenea, Ministerul mai precizeaza ca acest sprijin echilibreaza balanta comerciala prin reducerea importurilor si stimularea exportului, productiei si a consumului de produse romanesti. Astfel, se raspunde la dorinta consumatorului de a avea acces la produse proaspete locale.
Programul de sustinere a usturoiului are alocat un buget de 22,2 milioane de lei, in anul 2022. Valoarea sprijinului este de 3.000 euro si se acorda pentru productiile valorificate in perioada 1 iunie - 21 decembrie. Platile urmeaza sa se efectueze dupa aceasta perioada. Productia minima necesara trebuie sa fie de 3 kilograme de usturoi/10mp.
Pasii pentru implementarea programului sunt:
- Depunerea actelor necesare la Directia Agricola Judeteana (DAJ)
- Verificarea suprafetelor cultivate de fermieri de catre echipele mixte ale DAJ si APIA
- Analizarea continutul de reziduuri de pesticide de catre Autoritatea Nationala Fitosanitara
- Evaluarea productiei de legume inainte de recoltare de catre DAJ
- Stabilirea si virarea sumelor pentru fiecare beneficiar
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.