Subventii de 3.000 euro/ha pentru fermierii ce cultiva usturoi
Publicat la data de 20 Mai. 2022 in:
Stiri Fermierii au manifestat un interes crescut pentru Programul de sustinere a productiei de usturoi, conform anuntului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Subventia de 3.000 euro/hectar ajunge la mai multi fermieri, in acest an.
Pana la data de 18 mai s-au inscris in program 1203 producatori agricoli, cu o suprafata de 1374 ha, din care 766 persoane fizice, 67 persoane juridice si 37 PFA, IF si II. Judetele unde s-au infiintat cele mai mari suprafate cu usturoi in cadrul Programului sunt:
- Buzau - 276,46 ha
- Olt - 222,62 ha
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
- Teleorman - 120,03 ha
- Botosani - 106,87 ha
- Giurgiu - 89,84 ha
- Bihor - 63,76 ha
- Timis - 46,02 ha
- Arad - 36,41 ha
- Dambovita - 33,60 ha
Valorificarea productiei - 1 iulie - 21 noiembrie
Valoarea maxima a acestui sprijin care se acorda beneficiarilor este de 3000 euro/ha, plata fiind efectuata proportional cu suprafata efectiv cultivata. Dovada obtinerii productiei de usturoi o constituie bonul fiscal, factura sau fila din carnetul de comercializare, aminteste MADR.
Ajutorul contribuie la sporirea interesului producatorilor agricoli pentru cultura usturoiului in zonele cu traditie. De asemenea, Ministerul mai precizeaza ca acest sprijin echilibreaza balanta comerciala prin reducerea importurilor si stimularea exportului, productiei si a consumului de produse romanesti. Astfel, se raspunde la dorinta consumatorului de a avea acces la produse proaspete locale.
Programul de sustinere a usturoiului are alocat un buget de 22,2 milioane de lei, in anul 2022. Valoarea sprijinului este de 3.000 euro si se acorda pentru productiile valorificate in perioada 1 iunie - 21 decembrie. Platile urmeaza sa se efectueze dupa aceasta perioada. Productia minima necesara trebuie sa fie de 3 kilograme de usturoi/10mp.
Pasii pentru implementarea programului sunt:
- Depunerea actelor necesare la Directia Agricola Judeteana (DAJ)
- Verificarea suprafetelor cultivate de fermieri de catre echipele mixte ale DAJ si APIA
- Analizarea continutul de reziduuri de pesticide de catre Autoritatea Nationala Fitosanitara
- Evaluarea productiei de legume inainte de recoltare de catre DAJ
- Stabilirea si virarea sumelor pentru fiecare beneficiar
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>