Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subvenţii de până la 410 euro/ha pentru proprietarii de terenuri din zone de deal şi munte


Proprietarii de terenuri din zonele de deal şi de munte vor putea beneficia, din 2010, de subvenţii cumulate în valoare totală de până la 410 euro/ha/an, a anunţat, joi, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a menţionat că cea mai mare parte este asigurată din fonduri europene, informeaza Mediafax. Flutur a mai spus că sprijinul în zootehnie va fi de 500 de lei pe cap de vită şi de 430 de lei pentru ovine şi caprine.
Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că a convocat săptămâna viitoare primarii din toate localităţile judeţului pentru a-i informa despre posibilităţile de susţinere a agricultorilor în 2010, aceştia urmând, la rândul lor, să anunţe populaţia despre modul de subvenţionare a agriculturii.

Totodată, el a arătat că a fost majorată cu 50 de euro subvenţia la hectar, de la 116 euro/ha/ an la 166 de euro/ha/an din care 81 de euro reprezintă fonduri europene, iar restul sunt plăţi complementare şi a subliniat că cererile se pot depune până în 17 mai.

Flutur a subliniat că pentru zonele de deal şi munte subvenţia la hectar este cu 50 de euro mai mare, iar agricultorii mai pot beneficia de un ajutor de 194 de euro/ha/ an dacă adoptă măsuri de agromediu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Un proprietar de teren din zona de deal şi munte, specifică judeţului Suceava, va putea primi o subvenţie de 410 euro pe hectar dacă aplică şi măsuri de agromediu şi are un contract cu APIA prin care respectă mai multe condiţii", a spus Flutur.

El a arătat că printre condiţiile prevăzute pentru agromediu sunt cele prin care pe terenuri nu se folosesc îngrăşăminte chimice, nu se "suprapăşunează" sau nu se coseşte iarba înainte de 15 iunie.

"Populaţia practică deja astfel de măsuri, iar printr-un contract corespunzător cu APIA vor putea solicita şi subvenţia pentru agromediu", a mai spus preşedintele CJ Suceava.

El a mai declarat că este posibil ca în acest an, în toamnă, să se plătească în avans 70 la sută din valoarea subvenţiei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016