Exclusiv
Publicat in: Stiri
Proprietarii de terenuri din zonele de deal şi de munte vor putea beneficia, din 2010, de subvenţii cumulate în valoare totală de până la 410 euro/ha/an, a anunţat, joi, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a menţionat că cea mai mare parte este asigurată din fonduri europene, informeaza Mediafax. Flutur a mai spus că sprijinul în zootehnie va fi de 500 de lei pe cap de vită şi de 430 de lei pentru ovine şi caprine.
Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că a convocat săptămâna viitoare primarii din toate localităţile judeţului pentru a-i informa despre posibilităţile de susţinere a agricultorilor în 2010, aceştia urmând, la rândul lor, să anunţe populaţia despre modul de subvenţionare a agriculturii.

Totodată, el a arătat că a fost majorată cu 50 de euro subvenţia la hectar, de la 116 euro/ha/ an la 166 de euro/ha/an din care 81 de euro reprezintă fonduri europene, iar restul sunt plăţi complementare şi a subliniat că cererile se pot depune până în 17 mai.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Flutur a subliniat că pentru zonele de deal şi munte subvenţia la hectar este cu 50 de euro mai mare, iar agricultorii mai pot beneficia de un ajutor de 194 de euro/ha/ an dacă adoptă măsuri de agromediu.

"Un proprietar de teren din zona de deal şi munte, specifică judeţului Suceava, va putea primi o subvenţie de 410 euro pe hectar dacă aplică şi măsuri de agromediu şi are un contract cu APIA prin care respectă mai multe condiţii", a spus Flutur.

El a arătat că printre condiţiile prevăzute pentru agromediu sunt cele prin care pe terenuri nu se folosesc îngrăşăminte chimice, nu se "suprapăşunează" sau nu se coseşte iarba înainte de 15 iunie.

"Populaţia practică deja astfel de măsuri, iar printr-un contract corespunzător cu APIA vor putea solicita şi subvenţia pentru agromediu", a mai spus preşedintele CJ Suceava.

El a mai declarat că este posibil ca în acest an, în toamnă, să se plătească în avans 70 la sută din valoarea subvenţiei.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton