Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventii de peste 2,5 miliarde de euro platite de APIA in campania 2016

subventii-depeste-25-miliarde-de-europlatite-de-apia-in-campania-2016

In total, de la aderarea Romania le UE, agentia de plati a virat fermierilor subventii ce depasesc 20 de miliarde de euro.


De la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si pana in prezent Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a derulat fonduri europene si nationale destinate sustinerii agriculturii romanesti si fermierilor romani de peste 20 de miliarde de euro, conform declaratiilor facute de Adrian Pintea, directorul general al Agentiei.
 
„De la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, in anul 2007, si pana in prezent, institutia pe care o conduc a derulat fonduri europene si nationale destinate sustinerii agriculturii romanesti si fermierilor romani de peste 20 de miliarde de euro. Partenerii nostri va spuneau doar de 17 miliarde de euro care sunt strict prin sistemul IACS, dar prin APIA mai sunt derulate si alte forme de sprijin in afara acestui sistem. Deci, in total, APIA a adus peste 20 de miliarde de euro, avand o rata medie anuala de absorbtie a fondurilor de peste 96%”, a spus Adrian Pintea.
 
Potrivit acestuia, referitor la platile anului 2016, din luna octombrie si pana la data curenta s-a autorizat la plata o suma de peste 2,5 miliarde de euro.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, Florin Ilia, presedinte al SIVECO, a precizat ca softul creat pentru APIA nu este scump, comparativ cu cel care ruleaza in alte state, precum cel din Ungaria, si raportat la sumele derulate prin intermediul acestuia.
 
„Am auzit comentarii in decursul anilor despre soft-ul acesta IACS. Soft-ul acesta reprezinta, costul lui, mai putin de 0,3% din valoarea banilor pe care ii gestioneaza, pe care ii aduce. Acesta in conditiile in care Politica Agrara Comuna si reglementarile nationale se schimba in fiecare an”, a afirmat Florin Ilia.
 
Sistemul informatic dezvoltat de SIVECO pentru APIA, denumit IACS, este un sistem care asigura administrarea si controlul riguros al cererilor de plata ale fermierilor. Dezvoltarea si implementarea IACS a reprezentat o conditie esentiala pe care Romania a trebuit sa o indeplineasca pentru a putea avea acces la fondurile europene destinate modernizarii sectorului agricol. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016