Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suspiciuni de coruptie la Centrul pentru Investitii Rural Alba

suspiciuni-de-coruptie-la-centrul-pentru-investitii-rural-alba

Procurorii DNA suspecteaza mai multi proprietari de pensiuni din zona dar si pe fostul director al Oficiului de Plati pentru Dezvoltare Rurala Alba.


Circa 20 de persoane, printre care si fostul director al Oficiului de Plati pentru Dezvoltare Rurala Alba, Florian Farcas, care locuieşte intr-o vila ridicata din bani europeni, dar si proprietari de pensiuni agroturistice, au fost audiati, ieri seara, la DNA Alba.
 
Surse judiciare au declarat, ca in jur de 20 de persoane, suspecti sau martori, au fost aduse la audieri la sediul DNA din Alba Iulia, in urma celor 12 perchezitii desfasurate la persoane fizice si juridice din judetul Alba, intr-o cauza penala care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.
 Printre persoanele aduse la audieri se afla şi fostul director al Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Alba, Florian Farcas, care locuieşte intr-o vila ridicata din bani europeni, primiţi de sotia acestuia in cadrul unui proiect privind construirea unei pensiuni agroturistice.
 
De asemenea, la audieri au fost adusi si directorul Centrului Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale Centru (CRFIR), Marian Ionescu, fost coleg in trecut cu Florian Farcas la OJPDRP, dar si mai multi beneficiari de proiecte europene, in special proprietari de pensiuni agroturistice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Procurorii DNA au descins, marti, la 12 adrese ale unor persoane fizice si juridice din judetul Alba, ei facand cercetari intr-o cauza penala care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise in perioada 2011 - 2014.
Una dintre percheziţii a avut loc la sediul CRFIR din Alba Iulia, institutie aflata in subordinea Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, infiintata in acest an de Ministerul Agriculturii, prin reorganizarea Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.
 
Potrivit anchetatorilor, Florian Farcas, sef al OJPDRP Alba pana in anul 2010, locuieste intr-o vila construita cu fonduri europene in cadrul proiectului „Construire pensiune agroturistica, comuna Ighiu, localitatea Sard, judeTul Alba”. Proiectul o are drept beneficiar pe Simona Adriana Farcas, sotia fostului sef al OJPDRP Alba.
 
Astfel, Florian Farcas „a incalcat prevederile codului de conduita privind evitarea situatiilor de incompatibilitate si conflict de interese de catre personalul implicat in gestionarea programelor finantate din fonduri europene nerambursabile, implicandu-se, in mod direct, sub paravanul unor firme de consultanta pe care le gestioneaza prin interpusi, in intocmirea de proiecte, care, ulterior, au fost evaluate, respectiv aprobate la plata de catre colegi ai sai sau, chiar, de catre el insusi”, spun procurorii.
 
„In perioada in care a detinut functia de director al OJPDRP Alba, fiind sustinut si favorizat atat de seful serviciului de evaluare din cadrul CRPDRP Centru Alba Iulia (Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit), Vlademir Strajan, cat si de directorul din acel moment al centrului, Marian Ionescu, in prezent director general al CRPDRP Centru Alba Iulia, Farcas a intocmit, in timpul programului de lucru si in prezenta colegilor de birou, diverse proiecte, avand asupra sa chiar si stampilele beneficiarilor, in scopul autentificarii documentaţiilor”, se arata in actele procurorilor DNA.
 
Semnificativ in acest sens, arata anchetatorii, este cazul proiectului aferent construirii unei pensiuni in localitatea Almasu Mare, in valoare de 401.000 de euro, depus de societatea Nicoleta Styl, din localitatea Ighiu, avand ca asociat / administrator pe Maria Nicoleta Draghiciu, pentru aprobarea caruia Florian Farcas a primit o parcela de teren in suprafata de aproximativ 600 metri patrati in intravilanul municipiului Alba Iulia.
 
In acest mod, arata procurorii, Farcas a intocmit, numai in cursul lunii decembrie 2011 aproximativ 20 de proiecte, la un tarif de 500 de lei per aplicatie, care au fost depuse pentru finantare in cadrul PNDR la selectia de proiecte din luna aprilie 2012, pe masura 112 - „Instalarea tinerilor fermieri”.
 
Totodata, in schimbul unor comisioane consistente, de circa 2 la suta din valoarea unui proiect, Farcas l-a consiliat/sprijinit pe Ioan Liviu Merca, asociat/administrator al societatii MM Agromer Belin, judetul Covasna, pentru intocmirea proiectelor finantate din fonduri europene in cadrul PNDR „Construire complex zootehnic porci la ingrasat”, depus de societatea Carnicom Belin, in valoare de 6.634.188 de lei, si „Infiintare ferma zootehnica porc gras”, depus de societatea Mercatop Belin, in valoare de 6.643.878 de lei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016