Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sute de angajati ai APIA au protestat in fata MADR

sute-de-angajati-ai-apia-au-protestat-in-fata-madr

Acestia sunt nemultumiti ca le vor scadea salariile incepand cu anul viitor, iar discutiile purtate cu reprezentantii ministerului nu au dus la niciun rezultat.


Aproximativ 500 de angajaţi ai Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura din tara au protestat miercuri in fata Ministerului Agriculturii, ei fiind nemultumiti ca de faptul ca, anul viitor, salariile vor scadea cu aproximativ 30%.
 
Acestia au venit in Bucuresti din mai multe judete, iar o delegatie a protestatarilor a fost invitata la discutii cu reprezentantii ministerului. De la discutii a lipsit insa ministrul Petre Daea, iar negocierile nu s-au soldat cu niciun rezultat, functionarii de la APIA anuntand ca sunt decisi sa continue protestele, si chiar sa blocheze plata subventiilor dupa 1 decembrie.
 
Octavian Mateescu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor APIA, a declarat la incheierea discutiilor ca „nu ne-au promis nimic, tocmai asta este problema. Au incercat sa spuna aceleasi lucru, sa muncim si ca salariile noastre sunt deja bune. Ne meritam salariile astea pe care le avem si care o sa scada de la 1 ianuarie. Noi am transmis ca nu vrem discriminare, nu vrem sa fim platiti, unii pe o grila, altii pe o grila, dar in situatia in care o sa fie o mica crestere, de 20-30 de lei, practic aici a fost asteptarea, deci trebuie sa asteptam, ca ar mai fi nevoie de ceva bani pentru trecerea pe grila aparatului central. In situatia asta, sustin dansii, ne-ar creste cu o suma foarte mica si noua”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a subliniat ca angajatii APIA isi merita salariile pe care le primesc insa nu trebuie sa fie platiti pe grile diferite in teritoriu si la centru. Liderul sindical si-a exprimat si nemultumirea fata de faptul ca ministrul Daea nu a fost prezent la discutii, marginindu-se doar la a le transmite un mesaj prin care i iindeamna sa isi reia lucrul.
 
„Domnul ministru nu a venit, a fost domnul secretar de stat. Cererea noastra a fost trecerea pe aparatul central, atat. Nu renuntam pana nu obtinem lucrul acesta. Nu alte discutii, alte ordonante, care sa ne ajute, sau alte sporuri. Singura solutie este trecerea pe grila aparatului central. Au incercat sa ne spuna ca incearca alte variante, dar nu suntem de acord, suntem o singura agentie. Noi am transmis ca nu o sa periclitam sub nicio forma platile catre fermieri, dar pana la un punct”, a mai precizat Octavian Mateescu.
 
„Vreau sa le transmit lucratorilor din APIA, pe care ii respect foarte mult, spunandu-le, ca de fiecare data, sa fie in slujba fermierului si sa isi faca datoria din fisa postului, avand in vedere raspunderea exceptionala pe care o au pentru acordarea subventiilor la timp. Tara face eforturi extraordinare sa aloce bani de la bugetul statului, pentru a ajunge rapid la fermieri, in asa fel incat acestia sa execute la timp lucrarile, in folosul tarii si cu respect pentru cetatenii sai. De aceea nu am inteles si nu voi intelege niciodata de ce unii isi parasesc locul de munca pentru a cauta ceea ce au si nu inteleg ca respectul trebuie pastrat indiferent unde te afli. Astazi le promit celor de la APIA sa stea linistiti si sa munceasca in folosul si pentru fermieri, pentru ca sunt platiti astazi si sunt platiti la zi. Au niveluri de retributii respectabile si meritate. Este pacat sa cautam in sacul altuia cand in geamantanul tau nu ai introdus efortul zilnic si lacrima de sudoare care merita pentru a putea sa raspunzi. Ai ceva in geamantan? Da! Munca, respectul, atitudinea corecta, iar cel ce va vorbeste a avut tot timpul grija sa-i respecte pe toti si sa nu promita ceea ce nu poate face, dar sa faca ceea ce s-a stabilit. Am stabilit acest drum, mergem impreuna”, este mesajul transmis de Petre Daea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016