Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sute de sindicalisti de la Donau Chem Turnu Magurele au protestat la Prefectura Teleorman

Peste 150 de sindicalisti de la societatea comerciala Donau Chem Turnu Magurele (combinat de ingrasaminte chimice), carora li s-au adaugat cateva zeci de membri ai Sindicatului APIA Teleorman si din agricultura, afiliati la Federatia Ceres, au pichetat, miercuri, Prefectura judetului Teleorman.
Protestatarii sunt nemultumiti ca patronatul a emis notificare de disponibilizare pentru 742 de angajati, ca urmare a faptului ca Guvernul nu si-a respectat promisiunea de a emite un act normativ de subventionare a agriculturii cu 400 lei/ha pentru achizitionarea de ingrasaminte chimice, potrivit Newsin.

Ei au solicitat interventia statului prin promovarea de urgenta a unui act normativ, prin care sa se acorde subventia pentru achizitionarea de ingrasaminte chimice, dar si demisia ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu, pe care il acuza de prezentarea defectuasa a necesitatii sprijinirii agriculturii cu ingrasaminte chimice, in fata reprezentantilor UE.

Liderul Sindicatului Turnu Chim de la Donau Chem, Gabriel Dimancea a solicitat sprijinul autoritatilor locale si a aratat ca salariatii combinatului chimic stau sub amenintarea disponibilizarilor in fiecare an, in ultima perioada de timp.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Suntem disperati, mai ales ca salariatii nostri au trecut prin situatii de somaj de cel putin cinci ori pana acum. Soarta salariatilor nostri a fost incerta in fiecare an, si, culmea ironiei, exact in ajunul de sarbatorilor de Craciun si de Paste. In loc sa intampinam cum se cuvine aceste sarbatori, ca niste buni crestini, le intampinam deznadajduiti, cu gandul la ce punem pe masa, ce facem cu copiii si familiile noastre", a spus Dimancea.

Acesta a atras atentia reprezentantilor Guvernului asupra impactului social pe care il vor avea disponibilizarile din industria chimica, in general, si despre situatia judetului Teleorman, unde somajul are un nivel foarte ridicat, in special.

Sindicalistii sunt hotarati sa ajunga pana la Bruxelles

Acesta a mai informat si despre intentia sindicalistilor din chimie de a informa Parlamentul European despre starea agriculturii romanesti si despre faptul ca Guvernul nu se preocupa de aceasta situatie. Potrivit lui Dimancea, aceasta hotarare urmeaza sa fie luata, joi, la nivelul Federatiei Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie.

"Suntem hotarati ca o delegatie formata din reprezentanti ai nostri sa mearga, pe banii nostri, la Bruxelles, la Parlamentul European, ca sa atragem atentia asupra indolentei si a nepasarii cu care este tratata agricultura romaneasca", a spus Dimancea.

Subprefectul Victorita Diaconu i-a asigurat pe protestatari de faptul ca solicitarile lor vor fi transmise Guvernului, si i-a asigurat de faptul ca autoritatile locale ii vor sprijini in demersurile pe care acestia le vor face.

"Este si interesul nostru ca problemele dumneavoastra sa fie rezolvate. Suntem de aceeasi parte a baricadei", i-a asigurat Victorita Diaconu pe protestatari.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016