Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Târg de mirodenii şi plante aromatice la Braşov
Sambata, 12 iunie si duminica, 13 iunie 2010 intre orele 11.00-18.00, in Piata Sfatului va avea loc cea de-a a cincea editie a Targului de mirodenii. Organizatorii va invita la o adevarata aventura a cunoasterii pe taramul mirodeniilor si a plantelor aromatice, de aceasta data in Piata Sfatului, spatiul dedicat targurilor medievale din cetatea Brasovului. Oferta targului de mirodenii din acest sfarsit de saptamana este extrem de variata. Aici vizitatorii vor putea cumpara pe langa mirodenii si ierburi aromatice, mezeluri, paine, bauturi, branzeturi si dulciuri rafinate, in componenta carora intra diferite condimente.
”La aceasta editie a targului ne-am propus sa punem accentul pe educatia gustului. Desi multe dintre condimente si plantele aromatice sunt familiare publicului, modul optim de utilizare a condimentelor si compatibilitatea acestora cu anumite alimente ramane inca o chestiune insuficient cunoscuta si exploatata. Un fapt mai putin stiut este faptul ca brasovenii au apreciat intotdeauna mirodeniile, lucru atestat de utilizarea acestora in bucatarie, in domeniile farmaceutic si cosmetic. De altfel comertul cu mirodenii a constituit o sursa de profit pentru brasoveni atat in evul mediu cat si in epoca moderna. Prin vamile sasesti treceau mirodenii ca piperul, sofranul, nucsoara s.a., iar inca din 1382 exista un privilegiu acordat de regele Ungariei, in care este amintit dreptul de a comercializa mirodenii. Ca fapt divers, brasovenii au folosit pentru prima data zaharul in anul 1544, cand a fost adus si in orasul nostru”. a declarat istoricul Alexandru Stanescu, initiatorul acestui eveniment.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura