Sambata, 12 iunie si duminica, 13 iunie 2010 intre orele 11.00-18.00, in Piata Sfatului va avea loc cea de-a a cincea editie a Targului de mirodenii. Organizatorii va invita la o adevarata aventura a cunoasterii pe taramul mirodeniilor si a plantelor aromatice, de aceasta data in Piata Sfatului, spatiul dedicat targurilor medievale din cetatea Brasovului. Oferta targului de mirodenii din acest sfarsit de saptamana este extrem de variata. Aici vizitatorii vor putea cumpara pe langa mirodenii si ierburi aromatice, mezeluri, paine, bauturi, branzeturi si dulciuri rafinate, in componenta carora intra diferite condimente.
”La aceasta editie a targului ne-am propus sa punem accentul pe educatia gustului. Desi multe dintre condimente si plantele aromatice sunt familiare publicului, modul optim de utilizare a condimentelor si compatibilitatea acestora cu anumite alimente ramane inca o chestiune insuficient cunoscuta si exploatata. Un fapt mai putin stiut este faptul ca brasovenii au apreciat intotdeauna mirodeniile, lucru atestat de utilizarea acestora in bucatarie, in domeniile farmaceutic si cosmetic. De altfel comertul cu mirodenii a constituit o sursa de profit pentru brasoveni atat in evul mediu cat si in epoca moderna. Prin vamile sasesti treceau mirodenii ca piperul, sofranul, nucsoara s.a., iar inca din 1382 exista un privilegiu acordat de regele Ungariei, in care este amintit dreptul de a comercializa mirodenii. Ca fapt divers, brasovenii au folosit pentru prima data zaharul in anul 1544, cand a fost adus si in orasul nostru”. a declarat istoricul Alexandru Stanescu, initiatorul acestui eveniment.
”La aceasta editie a targului ne-am propus sa punem accentul pe educatia gustului. Desi multe dintre condimente si plantele aromatice sunt familiare publicului, modul optim de utilizare a condimentelor si compatibilitatea acestora cu anumite alimente ramane inca o chestiune insuficient cunoscuta si exploatata. Un fapt mai putin stiut este faptul ca brasovenii au apreciat intotdeauna mirodeniile, lucru atestat de utilizarea acestora in bucatarie, in domeniile farmaceutic si cosmetic. De altfel comertul cu mirodenii a constituit o sursa de profit pentru brasoveni atat in evul mediu cat si in epoca moderna. Prin vamile sasesti treceau mirodenii ca piperul, sofranul, nucsoara s.a., iar inca din 1382 exista un privilegiu acordat de regele Ungariei, in care este amintit dreptul de a comercializa mirodenii. Ca fapt divers, brasovenii au folosit pentru prima data zaharul in anul 1544, cand a fost adus si in orasul nostru”. a declarat istoricul Alexandru Stanescu, initiatorul acestui eveniment.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News