
"Vreau ca pentru ceea ce înseamnă activitate strict turistică pescuitul să poată continua, dar nu ca activitate pur economică care distruge echilibrul natural şi duce la deteriorarea habitatului din Deltă", a precizat Tăriceanu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Premierul a precizat că în Deltă există şi se practică de foarte mulţi ani un braconaj pe scară largă iar măsurile de împiedicare a acestui tip de activitate ilegală nu au fost eficiente.
Premierul a precizat că în Deltă există şi o problemă socială dată de faptul că activitatea principală a locuitorilor Deltei este pescuitul, aceştia neavând posibilităţi să desfăşoare a activităţi complementare care ar putea duce la diminuarea braconajului.
"Avem o problemă socială. De mulţi ani, în Deltă se practică un braconaj pe scară largă iar măsurile de împiedicare nu au fost eficiente", a spus Tăriceanu.
El a arătat că există un master-plan pentru întreaga Deltă care prevede o sumă de 130 de milioane de euro din care 80 de milioane de euro sunt destinate creării de activităţi de dezvoltare a infrastructurii din Deltă şi a activităţilor alternative pescuitului referitoare la prelucrarea stufului sau la construcţii.
Tăriceanu a mai spus că vizita sa în zona Dunării şi a Deltei are în vedere şi discuţii cu autorităţile locale referitoare la aceste subiecte.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News