Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tehnologii integrate in vestul tarii: Productii record la porumb obtinute pe terenuri fertilizate organic

SmithField Ferme si PioneerReprezentanţii companiei Smithfield Ferme si cei ai Pioneer au participat, zilele acestea, la recoltarea unei suprafeţe lot de 9 ha de porumb, cultură înfiinţată în primăvară pe un lot fertilizat cu îngrăşăminte organice (concentraţie îngrăşamânt - 60 mc/ha) provenit de la fermele Smithfield, informeaza un comunicat al companiei remis recolta.eu

Colaborarea dintre Smithfield Ferme - furnizor de ingrasaminte si Pioneer - furnizorul hibrizilor de porumb, a constat în înfiinţarea unui câmp experimental de porumb cu o suprafaţă de 9 ha, pus la dispoziţie de un fermier independent.


Pe întreg lotul demonstrativ s-au obţinut producţii record pentru conditiile de clima din aceasta zona a tarii, care s-au situat, în funcţie de tipul hibrizilor semănaţi, între 10,8 tone/ha şi 13 tone/ha.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Prin această recoltare publică a câmpului experimental am dorit sa le arătăm fermierilor interesaţi rezultatele obţinute în funcţie de tehnologia folosită, de hibrizii semănaţi şi bineînţeles de fertilizantul organic aplicat. Rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. Prin comparaţie, acelaşi tip de hibrid semi timpuriu folosit în parcele nefertilizate organic a dat o recoltă de aproximativ 7 tone/ha, pe când în câmpul experimental luat în studiu şi fertilizat organic cu îngrăşăminte provenite de la Smithfield Ferme, acesta a generat producţii între 10,8-11,5 tone/ha”, declară Ovidiu Timbota – Director Agricol, Smithfield Ferme.

Experimentul face parte din programul Smithfield Ferme de promovare a agriculturii realizate cu ajutorul fertilizatorilor organici, derulat în parteneriat cu compania Pioneer Hi-Bred Seeds - subsidiara din România şi sub supravegherea Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice din Timişoara (OSPA), al treilea partener în acest proiect, cu care Smithfield Ferme colaborează deja de 3 ani. La acest eveniment au fost invitaţi fermierii (producătorii agricoli) din judeţul Timiş, Primaria oraşului Jimbolia, OSPA Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului şi dealeri de produse agricole.

"Aceste îngrăşăminte organice sunt mai ieftine decât cele chimice au însă un aport nutriţional superior pentru sol, nu poluează solul şi apa freatică, fiind folosite cu succes de către cultivatorii de cereale în toata Europa", a declarat Bogdan Mihail, Director General Smithfield Ferme.

Smithfield Ferme fertilizează anual peste 20,000 de hectare cu îngrăşământ organic, aplicat prin tehnici moderne de injectare şi sacrificare, după planuri şi analize care determină pentru fiecare parcelă de teren în parte cantitatea optimă de îngrăşământ necesară culturii. Aceste planuri şi analize sunt autorizate şi emise de Oficiul pentru Studii Pedologice şi Agrochimice, organ tehnic de specialitate al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Pe lângă aportul în nutrienţii organici, îngrăşămintele organice îmbunătăţesc structura solului şi cresc capacitatea de retenţie a apei şi a nutrienţilor. Microorganismele din sol descompun materialele organice într-o formă solubilă anorganică, asigurând astfel o eliberare a nutrienţilor pe termen mai lung. Materialele organice reziduale care provin de la animale sunt o soluţie benefică pentru creşterea plantelor pentru că sunt o sursă bogată de elemente nutritive pentru culturi şi, în acelaşi timp, de protecţie a solului împotriva degradării.

Smithfield Ferme operează 50 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, cu un total de 47.500 scroafe care produc 850.000 de purcei anual. Compania activează pe raza a peste 30 de comune şi oraşe, contribuind anual la bugetul acestor localităţi cu sume importante care, în cazul celor mai mici, reprezintă până la 15-20% din totalul taxelor şi impozitelor încasate de către consiliile locale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016