Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Teleorman: tarifele de consultanţă stabilite de nou înfiinţata Cameră Agricolă
Camera Agricolă Teleorman, instituţie publică descentralizată cu personalitate juridică trecută în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman la începutul acestui an, după schimbarea vechii denumiri de Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă, va avea venituri proprii din servicii specifice. Vicepreşedintele CJ Teleorman, Eugen Vlad, a declarat joi că pentru Camera Agricolă există o finanţare mixtă, din venituri proprii şi subvenţii bugetare. De aceea s-au stabilit tarife pentru serviciile prestate, ca sursă de venit la bugetul instituţiei.
Astfel, pentru elaborarea de proiecte privind accesarea fondurilor comunitare se vor percepe comisioane de până la trei la sută din valoarea lor în cazul achiziţiilor de maşini şi utilaje agricole. Pentru proiectele privind sprijinirea fermelor de subzistenţă tariful este de 300 de lei, acesta urmând a creşte până la 500 de lei în cazul măsurii 112 "Instalarea tinerilor fermieri".
De asemenea, cei interesaţi de cursurile de calificare organizate de Camera Agricolă Teleorman vor plăti 200 de lei pentru a deveni lucrător în cultura plantelor sau în creşterea animalelor. Tariful este mai mare, 300 de lei, pentru cursanţii ce doresc atestarea profesională de apicultor sau de tractorist.
Înfiinţată la începutul acestui an
Camera Agricolă Teleormana fost înfiinţată prin reorganizarea Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Teleorman, care a fost desfiinţat. Camera Agricolă Judeţeană Teleorman este o instituţie publică descentralizată, cu personalitate juridică, în subordinea CJ şi în coordonarea tehnico-metodologică a Agenţiei Naţionale de Consultanţă Agricolă.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Camera Agricolă este finanţată din venituri proprii şi din subvenţii de la bugetul de stat, asigurate prin transferurile către bugetele locale, conform legii. Personalul Camerei Agricole Teleorman se constituie din salariaţii existenţi la Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă, care se consideră transferat în interesul serviciului. Între atribuţiile Camerei Agricole Judeţene Teleorman se află elaborarea planului judeţean de servicii de consultanţă agricolă, formarea profesională de specialitate, sprijinirea organizării formelor asociative, colaborarea cu institutele de cercetare, acordarea de asistenţă pentru accesarea prin proiecte a fondurilor europene
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura