Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
FNPAR: Terenurile nelucrate costă România 300 mil. euro anual
Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR) apreciază că România pierde anual aproximativ 300 de milioane de euro din cauza faptului că circa trei milioane de hectare de teren nu sunt lucrate, potrivit unui comunicat transmis ieri de federaţie.
"Dacă cele trei milioane de hectare ar fi cultivate, toată lumea ar avea de câştigat. România ar importa mai puţine produse agroalimentare, statul ar încasa taxe şi impozite (circa 95 milioane de euro din această sumă), iar consumatorii ar cumpăra produse româneşti mai ieftine. Aceste terenuri ar putea produce la nivelul celor care au fost tot timpul cultivate în circa cinci ani de la reintroducerea în circuitul agricol", a declarat directorul executiv al FNPAR, Daniel Botănoiu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pentru rezolvarea acestei situaţii, FNPAR propune măsuri în ceea ce priveşte controlul asupra modului în care se alocă bani din fondurile naţionale şi europene, impozitarea suplimentară a terenurilor nelucrate, modificarea Legii 18 astfel încât amenzile să fie aplicate de către o agenţie a statului, şi nu de către primării, "întrucât primarii pot închide ochii în schimbul voturilor".
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura