Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termene limita pentru obtinerea sprijinului cuplat in sectorul vegetal

termene-limita-pentru-obtinerea-sprijinului-cuplat-in-sectorul-vegetal

Pentru a beneficia de acest sprijin in cadrul Campaniei 2017, fermierii au obligatia sa depuna documentele specifice fiecarui tip de cultura in termenele prevazute de legislaţia in vigoare.


Agenţia de Plati si Interventie pentru Agricultura informeaza ca pentru a beneficia de sprijinul cuplat in sectorul vegetal in cadrul Campaniei 2017, fermierii au obligatia, ca pana la data de 31 decembrie 2017, sa depuna documentele specifice fiecarui tip de cultura in termenele prevazute de legislatia in vigoare, dupa cum urmeaza:
 
Sprijinul cuplat pentru leguminoase boabe pentru industrializare/procesare – mazare boabe şi fasole boabe, se acorda fermierilor activi care:
a) livreaza cantitatea minima de 1,9 tone/ha mazare boabe si/sau de 0,85 tone/ha fasole boabe la o unitate de industrializare/procesare inregistrata pentru siguranta alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008 sau autorizata/inregistrata potrivit prevederilor Ordinului preşedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 109/2010 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind procedura de autorizare/inregistrare sanitara veterinara a unitatilor ce desfasoara activitati in domeniul hranei pentru animale de ferma si a mijloacelor de transport al hranei pentru animale de ferma, cu modificarile ulterioare;
b) au consumat cu animalele inscrise in RNE pe care le detin in ferma minimum 1,9 tone mazare/ha procesata si/sau au stocat in vederea procesarii minimum 1,9 tone mazare/ha obtinuta in ferma pentru consumul cu acestea. Verificarea eligibilitatii pentru sprijinul cuplat se face pe baza consumurilor de furaje, normate pe specii de animale, prevazute in anexa nr. 51, intocmita si semnata de catre fermier;
c) fac dovada livrarii cantitatii minime prevazute la lit. a), pe baza de factura sau pe baza filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol a comercializarii producţiei;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

d) fac dovada ca utilizeaza samanta certificata insotita de documentul oficial de calitate a semintei, in conformitate cu Legea nr. 266/2005 şi cu Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 1.366/2005 pentru aprobarea Regulilor si normelor tehnice privind producerea in vederea comercializarii, controlul si certificarea calitatii si/sau comercializarea semintelor de legume, cu modificarile şi completarile ulterioare.
 
Procesatorii care cultiva mazare boabe si/sau fasole boabe fac dovada procesarii productiei proprii, pana la data de 1 noiembrie a anului de cerere, prin documente contabile interne.
 
Sprijinul cuplat pentru tomate destinate industrializarii se acorda fermierilor activi care:
a) cultiva in camp tomate;
b) livreaza cantitatea minima de 15 tone/ha tomate la o unitate de industrializare inregistrata pentru siguranta alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008;
c) fac dovada valorificarii cantitatii minime prevazute la lit. c) pe baza facturii sau a filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, pana la data de 1 noiembrie a anului de cerere;
d) unitatile de industrializare care cultiva tomate fac dovada procesarii producţiei proprii, prin documente contabile interne, pana la data de 1 noiembrie a anului de cerere.
 
Factura de achizitie a semintelor si documentul oficial de certificare a lotului de samanţa sau Buletinul de analiza oficiala, cu menţiunea „samanta admisa pentru insamantare”, sau Buletinul de analiza oficiala cu mentiunea „Necesar propriu” si „Interzisa comercializarea” sau Documentul de calitate şi conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor mentionate emis intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-o tara terta care are echivalenta conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau eticheta oficiala care poate tine loc de document de calitate şi conformitate se prezinta la APIA pana la data de 1 noiembrie a anului de cerere.
 
Documentele care atesta calitatea semintelor certificate autohtone se vizeaza in prealabil de inspectoratul teritorial pentru calitatea semintelor si materialului saditor de pe raza teritoriala in care fermierul isi desfasoara activitatea sau de Laboratorul central pentru calitatea seminţelor şi materialului saditor. In cazul utilizarii semintei certificate oficial din productia proprie, fermierul prezinta documentul/documentele oficial(e) de certificare a lotului/loturilor de samanta.
 
Sprijinul cuplat pentru castraveţi destinaţi industrializarii, se acorda fermierilor activi care:
a) cultiva in camp castraveti;
b) fac dovada valorificarii productiei pe baza facturii sau a filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, pana la data de 1 noiembrie a anului de cerere;
c) livreaza cantitatea minima de 12 tone/ha castraveţi la o unitate de industrializare inregistrata pentru siguranţa alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008;
d) unitatile de industrializare care cultiva castraveţi fac dovada procesarii producţiei proprii, prin documente contabile interne, pana la data de 1 noiembrie a anului de cerere.
Pentru cultura infiintata incepand cu anul de cerere 2016, fermierii trebuie sa faca dovada ca utilizeaza samanţa certificata oficial, precum şi categorie standard, in conformitate cu Legea nr. 266/2002, cu Ordinul MAPDR nr. 1.269/2005 şi cu Ordinul MAPDR nr. 1.366/2005.
 
Pentru cultura infiintata incepand cu anul 2017, procentul din samanta certificata autohtona utilizata este de minimum 5% din norma de semanat pe hectar.
Factura de achizitie a semintelor şsi documentul oficial de certificare a lotului de samanţa sau Buletinul de analiza oficiala, cu menţiunea «samanţa admisa pentru insamanţare», sau Buletinul de analiza oficiala cu menţiunea «Necesar propriu» şi «Interzisa comercializarea» sau Documentul de calitate şi conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor menţionate emis intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-o ţara terţa care are echivalenţa conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau eticheta oficiala care poate ţine loc de document de calitate şi conformitate se prezinta la APIA pana la data de 1 noiembrie a anului de cerere.
 
Documentele care atesta calitatea seminţelor certificate autohtone se vizeaza in prealabil de inspectoratul teritorial pentru calitatea seminţelor şi materialului saditor de pe raza teritoriala in care fermierul işi desfaşoara activitatea sau de Laboratorul central pentru calitatea seminţelor şi materialului saditor. In cazul utilizarii seminţei certificate oficial din producţia proprie, fermierul prezinta documentul/documentele oficial(e) de certificare a lotului/loturilor de samanţa.
 
Sprijinul cuplat pentru legume cultivate in spaţii protejate (sere şi solare), se acorda fermierilor activi care:
Pentru legume cultivate in sere, sprijinul cuplat se acorda pentru urmatoarele culturi:
a) tomate pentru consum in stare proaspata;
b) castraveţi pentru consum in stare proaspata şi / sau destinaţi industrializarii;
c) ardei pentru consum in stare proaspata;
d) varza pentru consum in stare proaspata.
Sprijinul cuplat pentru culturile menţionate mai sus se acorda fermierilor activi care fac dovada comercializarii urmatoarelor cantitaţi minime anuale pe hectarul cultivat, in funcţie de legumele cultivate:
a) 85 tone la tomate pentru consum in stare proaspata;
b) 50 tone la castraveţi pentru consum in stare proaspata;
c) 50 tone la castraveţi destinaţi industrializarii;
d) 29 tone la ardei pentru consum in stare proaspata;
e) 46 tone la varza pentru consum in stare proaspata.
Pentru legume cultivate in solare, sprijinul cuplat se acorda pentru urmatoarele culturi:
a) tomate pentru consum in stare proaspata;
b) castraveţi pentru consum in stare proaspata;
c) castraveţi destinaţi industrializarii;
d) ardei pentru consum in stare proaspata;
e) varza pentru consum in stare proaspata;
f) vinete pentru consum in stare proaspata.
Sprijinul cuplat pentru culturile menţionate mai sus se acorda fermierilor activi care fac dovada comercializarii urmatoarelor cantitaţi minime anuale pe hectarul cultivat, in funcţie de legumele cultivate:
a) 32 tone la tomate pentru consum in stare proaspata;
b) 30 tone la castraveţi pentru consum in stare proaspata şi/sau destinaţi industrializarii;
c) 16 tone la ardei pentru consum in stare proaspata;
d) 22 tone la varza pentru consum in stare proaspata;
e) 20 tone la vinete pentru consum in stare proaspata.
 
Unitaţile de industrializare care cultiva castraveţi in sere sau solare proprii fac dovada procesarii producţiei proprii, pana la data de 1 noiembrie a anului de cerere, prin documente contabile interne.
Nu sunt eligibile la plata suprafeţele de sere sau solare in care legumele nu sunt cultivate pe pamant.
 
Sprijinul cuplat pentru fructe destinate industrializarii: prune, mere, cireşe, vişine, caise şi zarzare pentru obţinerea de produse alimentare nonalcoolice, se acorda fermierilor activi care exploateaza livezi de pruni, meri, cireşi, vişini, caişi şi zarzari şi care fac dovada comercializarii urmatoarelor cantitaţi minime anuale pe hectar:
a) 5,6 tone la prune;
b) 7,8 tone la mere;
c) 4,4 tone cireşe şi vişine;
d) 4,7 tone caise şi zarzare.
Dovada comercializarii fructelor catre o unitate de industrializare inregistrata pentru siguranţa alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008, o constituie factura/facturile sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol.
Unitaţile de industrializare care exploateaza suprafeţe cu livezi fac dovada industrializarii producţiei proprii in cantitaţile prevazute mai sus prin documente contabile interne iar dovezile se prezinta la APIA pana la data de 31 decembrie a anului de cerere.
 
Sprijinul cuplat pentru cultura de cartof timpuriu pentru industrializare, se acorda fermierilor activi care:
a) cultiva cartof timpuriu, categorie care include cartoful semitimpuriu şi de vara;
b) fac dovada comercializarii unei producţii minime de 12,5 tone/ha, catre o unitate de procesare inregistrata pentru siguranţa alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008;
c) fac dovada comercializarii producţiei pe baza facturii sau a filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, care se depun la APIA pana la data de 30 octombrie a anului de cerere;
d) in situaţia in care fermierul are şi calitatea de procesator inregistrat pentru siguranţa alimentelor la ANSVSA, acesta face dovada procesarii producţiei minime, prin documente contabile interne, pana la data de 30 octombrie a anului de cerere.
 
Pentru cultura infiinţata incepand cu anul de cerere 2016, fermierii trebuie sa faca dovada ca utilizeaza samanţa certificata oficial din categoriile Prebaza, Baza şi Certificata, in conformitate cu Legea nr. 266/2002 şi cu Ordinul nr. 1.266/2005.
 
Pentru samanta achiziţionata de la terţi, fermierul prezinta factura de achiziţie sau fila/filele din carnetul de comercializare a seminţei de cartof, pentru cantitatea corespunzatoare suprafeţei declarate, insoţita/insoţite de:
(i) documentul de calitate şi conformitate al furnizorului; sau
(ii) orice alt document echivalent documentului menţionat emis intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-o ţara terţa care are echivalenţa conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE; sau
(iii) o eticheta oficiala pentru fiecare lot insamanţat care ţine loc de document de calitate şi conformitate.
 
In situaţia in care solicitantul sprijinului cuplat in sectorul vegetal este membru al unui grup/unei organizaţii de producatori recunoscut(e) de MADR, actele doveditoare ale cantitaţii livrate prin intermediul grupului/organizaţiei sunt fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol sau copia facturii emise catre grup.
 
Solicitanţii mai prezinta şi:
a) adeverinţa prin fac dovada ca sunt membri ai grupului/organizaţiei de producatori prin care valorifica producţia;
b) copia contractului incheiat intre grup/organizaţie şi cumparator.
 
Documentele menţionate anterior se prezinta la termenele prevazute in cadrul art.42-59 din Ordinul MADR nr. 619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plaţi prevazute la art.1 alin.(2) şi (3) din Ordonanţa de urgenţa a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plaţi care se aplica in agricultura in perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art.2 din Legea nr.36/1991 privind societaţile agricole şi alte forme de asociere in agricultura, precum şi a condiţiilor specifice de implementare pentru masurile compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenurile agricole, prevazute in Programul Naţional de Dezvoltare Rurala 2014-2020, cu modificarile şi completarile ulterioare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016