Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termenul de depunere a cererilor de sprijin, prelungit pentru apicultori


Apicultorii calaraseni beneficiaza si anul acesta de sprijin financiar pentru combaterea varoozei si repopularea stupinei, prin Programul national apicol pentru perioada 2008-2010, finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si din bugetul national. De asemenea, s-a stabilit, de anul acesta, eliminarea devizului de cheltuieli cu medicamentele folosite pentru combaterea varoozei pe familia de albine, conform schemei de tratament, in vederea facilitarii intocmirii documentatiei.
Termenul de depunere a cererilor de sprijin a fost prelungit pana la data de 15 august, in comparatie cu anul trecut, cand a fost in data de 1 august. Sprijinul se acorda producatorilor agricoli din sectorul apicol, crescatori de albine, persoane fizice, persoane fizice autorizate sau juridice, organizati in asociatii de crescatori de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producatori. Potrivit declaratiilor directorului Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Calarasi, Otilia Balasoiu, in judetul Calarasi exista doua astfel de asociatii de crescatori de albine - una in municipiul Calarasi si o alta la Lehliu, scrie Observatorul de Calarasi.

In acest an, apicultorii pot sa acceseze în acest an fonduri de 6,6 milioane de lei de la bugetul statului, la care se adauga o suma similara din fonduri europene, finantarea fiind utilizata pentru actiuni precum repopularea stupilor.

Executivul a aprobat, în ultima sedinta, prin hotarâre de Guvern, continuarea Programului National Apicol 2008-2010, care prevede finantarea actiunilor apicultorilor, din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si din bugetul national, a anuntat Ministerul Agriculturii. Valoarea fondurilor europene pentru apicultura, aferente anului 2009, reprezinta echivalentul în euro al sumei alocate de la bugetul de stat, de 6,6 milioane de lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Prin accesarea acestui program, apicultorii pot obtine fonduri pentru combaterea varoozei (o boala a albinelor) si repopularea septelului apicol, cererile pentru obtinerea banilor putând fi depuse pâna la data de 15 august.

Sursa: Gandul.info
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016