Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termenul de gripă porcină pentru epidemia din Mexic e inadecvat, virusul nu este prezent la animale


Expresia "gripă porcină" prin care se desemnează epidemia izbucnită în Mexic nu este potrivit, în măsura în care virusul care a provocat-o nu a fost detectat la animale, a explicat Oficiul Internaţional pentru Epizootii (OIE).

"Până în prezent virusul nu a fost izolat la animale. Prin urmare, nu este justificat să numim această boală gripă porcină", spune OIE într-un comunicat. Termenul de "gripă porcină" este folosit de vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a desemna boala care în Mexic pare să fi provocat deja 103 decese. Directorul general al OIE, Bernard Vallat, a declarat că poartă discuţii cu OMS pe acest subiect.
"În trecut, mai multe epidemii de gripă de origine animală au fost numite în funcţie de originea lor geografică, de pildă gripa spaniolă (1918 -1919) sau gripa asiatică (1957-1958), de aceea ar fi logic să numim această boală 'gripa nord-americană' ", susţine OIE, o organizaţie interguvernamentală ce reuneşte 174 de ţări şi al cărei sediu este la Paris.

"Nu există nicio dovadă a transmiterii virusului prin alimentaţie", subliniază OIE, care consideră nepotrivite restricţiile comerciale impuse de anumite ţări, precum China. "În prezent, numai rezultate care stabilesc o circulaţie la porci a acestui virus în zonele unde există cazuri urmane ar justifica măsurile comerciale impuse importurilor de porci din aceste ţări", se spune în comunicat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Totuşi, nu este vorba despre "un virus clasic al gripei umane, denumită şi gripă sezonieră, care provoacă anul milioane de cazuri de îmbolnăvire în întreaga lume, ci de un virus care are caracteristici porcine, aviare şi umane", atrage atenţia OIE. "Dacă acest virus îmbolnăveşte animale, circulaţia sa ar putea fi mult mai amplă şi ar duce la o deteriorare a sănătăţii publice la nivel mondial", avertizează OIE.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016