Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Timis: Calitatile ingrasamantului magnetic, confirmate de analize


Inventatorul îngrăşământului magnetic, timişeanul Ioan Davidoni, a declarat luni, pentru AGERPRES, că săptămâna trecută Laboratoarele Institutului de Chimie din Cluj au confirmat capacitatea de regenerare a celulelor şi reglarea funcţiilor organelor bolnave din organismele ce au consumat coacăze crescute în soluri tratate cu îngrăşământ magnetic.
El spune că studiile au fost efectuate cu aparatură de ultimă generaţie, respectiv, cu gascromograful, spectrofotometrul şi cu spectrometrul.
'Aceste fructe de coacăze au fost supuse analizelor şi a reieşit că regenerează celula şi reglează energetic organele bolnave din organism, dacă sunt ingerate. Până acum, nu se ştia în ce fel acţionează', a declarat Davidoni.
Potrivit inventatorului, s-au efectuat patru probe: pe fructe tratate cu îngrăşământ magnetic, cu octograma magnetică aşezată în tufele de arbuşti, pe cele tratate cu îngrăşământ cu granule multicompozit, dar şi pe fructe fără îngrăşământ.
'Se ştie că din cauza radioactivităţii mari din mediu, concentraţia de fier a scăzut la toate fructele şi plantele. La spanac, de exemplu, a scăzut de la 150 mg/kg la 2 mg/kg, în ultimii 40 de ani. La coacăze, fructele fără îngrăşământ magnetic au avut 9 mg/kg, iar la cele tratate cu îngrăşământ a crescut cu 60%, până la 15 mg/kg', a explicat Davidoni.

El menţionează faptul că s-au realizat douăzeci de măsurători, amintindu-le pe cele mai importante: carenele (compuşi chimici volatili din factorul de miros şi de gust ale fructului), care au crescut de la 100 mg/kg la 1.200 mg/kg, terpinele (dau mirosul fructului) au crescut de la 100 mg/kg la 1.398 mg/kg şi meta-felandrenele, care au crescut de la 100 mg la 1.129 mg/kg.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


'Toţi specialiştii au spus că sunt compuşi vii care asigură regenerarea corpului şi întinerirea celulelor organice ale omului', a afirmat 'omul cu idei'.

Ioan Davidoni susţine că, dacă România ar vinde licenţele inventatorilor autohtoni, ţara şi-ar achita datoriile în maximum un an. Inventatorul timişean, distins cu numeroase medalii de aur şi argint la Saloanele Internaţionale de Inventică de la Bruxelles, Geneva, Hanovra sau Zagreb, are o teorie pe care îşi bazează afirmaţiile.

'În lume sunt peste 300 de state, jumătate din ele ar putea cumpăra îngrăşământul magnetic, pentru că fiecare ţară are o zonă agricolă, cât de mică. O licenţă se vinde cu o sume ce variază între 40 şi 500 de milioane de euro. Îngrăşământul magnetic ar putea fi vândut la circa 200 de state, chiar la cel mai mic preţ, respectiv, la 40 de milioane de euro licenţa. În plus, pe piaţa internă ar putea fi comercializat, chiar en detail, la kilogram, pentru că fiecare are acasă o floare', a spus Ioan Davidoni.

Deşi roadele inteligenţei sale sunt recunoscute în lume, Davidoni se consideră ignorat, în ţară, de oameni care - spune el - fie nu înţeleg importanţa descoperirilor sale, fie nu doresc să se implice.

Principala sa nemulţumire este aceea că statul nu-i plăteşte taxa internaţională de protecţie a mărcilor sale, astfel că ideile sale, deşi sunt omologate intern, la OSIM, sunt furate de străinii care nu pierd ocazia să le şi aplice, sub diverse forme.

Inventatorul îngrăşământului magnetic, ecologic, este dispus să vândă Statului Român licenţa pentru acest produs cu 1 euro, în schimbul achitării taxei de protecţie internaţională a mărcii.

'Taxa internaţională de protecţie variază între 200.000 - 250.000 de euro', a precizat inventatorul.

Acum, inventatorul din Făget are comandă să fabrice cinci tone de îngrăşământ magnetic pentru culturile de viţă de vie ale unui om de afaceri din Austria şi una de 17,5 tone, pe care doreşte să le cumpere un întreprinzător din Bacău.
Ioan Davidoni a început să studieze acest îngrăşământ ecologic din 2006, experimentând cele trei tipuri de îngrăşământ (cristalin, lichid şi cel cu granule multicompozit).

El susţine că legumele şi fructele ce cresc în soluri tratate cu astfel de îngrăşăminte numite generic 'magnetice', nu sunt nocive pentru organismul uman, pentru că nu conţin nimic toxic, puritatea elementelor din interior fiind de 98%, elemente naturale, un procent cu mult superior faţă de piatra meteoritică, ce are doar 57% puritate - şi care este elementul activ ce oscilează pe acest îngrăşământ.

'Rezultatele analizelor de la Cluj sunt o confirmare a teoriilor mele şi care îmi aduc, nu doar mulţumirea morală, ci şi dreptul de a-l pune în comerţ, precum şi puterea şi forţa de a convinge populaţia să folosească acest îngrăşământ. Sunt câteva ţări care doar au auzit de îngrăşământul meu şi în 30 de zile l-au băgat în producţie', subliniază inventatorul.
Faptul că, în ţară, nu se pune mare preţ pe invenţia sa, este interpretată de Ioan Davidoni, în primul rând, ca lipsă de conştiinţă naţională şi remarcă faptul că acest lucru se întâmplă doar la noi: 'un om care este medaliat la Saloanele Internaţionale de Inventică să fie nerespectat în propria ţară. Să devorezi, cu atâta sete şi zel valorile'.

'În toate ţările lumii există legislaţie împotriva împiedicării, prin orice formă, a activităţii unui inventator, considerându-se un act antinaţional. În România, nu există o legislaţie care să-i protejeze temeinic pe inventatori împotriva şacalilor', spune, dezamăgit, electronistul inventator.

Davidoni şi-a plătit din buzunarul propriu experimentele, prima sponsorizare primind-o pentru îngrăşământul magnetic ecologic, în valoare de nouă milioane de lei, din partea unei societăţi private.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton