Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Timiş: Fermele Smithfield, monitorizate pentru gripa porcină
Fermele din Timis ale companiei americane Smithfield de crestere a porcilor sunt atent monitorizate de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis, pentru a preveni aparitia gripei porcine. Inspectorii veterinari au interzis organizarea de targuri de animale si le cer fermierilor respectarea unor norme stricte, intre care sa faca dus la fiecare intrare si iesire din ferme.
"Din cele peste 580.000 de capete de porci crescuti in peste 40 de ferme din judet, doua treimi se afla in fermele Smithfield, respectiv aproape 380.000 de capete, ceea ce implica si un potential de risc de imbolnavire mai ridicat cu gripa porcina", a declarat directorul adjunct al DSVSA Timis, Csaba Darczi.
Toti crescatorii de porci sunt atentionati sa isi tina animalele in gospodariile personale, sa nu intre in contact cu animale salbatice sau cu porci cu provenienta necunoscuta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Toate importurile si intrarile in judet se fac conform unei notificari, care sunt foarte bine analizate", a mentionat Csaba. Efectivele de porci din Timis sunt de peste 580.000 de capete, iar in anul 2007, trei dintre fermele companiei americane Smithfield au fost afectate de pesta porcina, fiind necesara incinerarea a peste 60.000 de capete de porci si repopularea fermelor cu porci santinela sanatosi, adusi din Polonia. Dupa acest episod, americanii s-au conformat normelor de biosecuritate, fermele Smithfield din Romania dispunand de sisteme performante de protectie din punct de vedere al biosecuritatii si sanatatii animalelor, fiind monitorizate in permanenta de catre echipe de medici veterinari specialisti, care asigura respectarea tuturor standardelor de sanatate animala si biosecuritate in vigoare in Romania si in UE.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura