Fermele din Timis ale companiei americane Smithfield de crestere a porcilor sunt atent monitorizate de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis, pentru a preveni aparitia gripei porcine. Inspectorii veterinari au interzis organizarea de targuri de animale si le cer fermierilor respectarea unor norme stricte, intre care sa faca dus la fiecare intrare si iesire din ferme.
"Din cele peste 580.000 de capete de porci crescuti in peste 40 de ferme din judet, doua treimi se afla in fermele Smithfield, respectiv aproape 380.000 de capete, ceea ce implica si un potential de risc de imbolnavire mai ridicat cu gripa porcina", a declarat directorul adjunct al DSVSA Timis, Csaba Darczi.
Toti crescatorii de porci sunt atentionati sa isi tina animalele in gospodariile personale, sa nu intre in contact cu animale salbatice sau cu porci cu provenienta necunoscuta.
"Toate importurile si intrarile in judet se fac conform unei notificari, care sunt foarte bine analizate", a mentionat Csaba. Efectivele de porci din Timis sunt de peste 580.000 de capete, iar in anul 2007, trei dintre fermele companiei americane Smithfield au fost afectate de pesta porcina, fiind necesara incinerarea a peste 60.000 de capete de porci si repopularea fermelor cu porci santinela sanatosi, adusi din Polonia. Dupa acest episod, americanii s-au conformat normelor de biosecuritate, fermele Smithfield din Romania dispunand de sisteme performante de protectie din punct de vedere al biosecuritatii si sanatatii animalelor, fiind monitorizate in permanenta de catre echipe de medici veterinari specialisti, care asigura respectarea tuturor standardelor de sanatate animala si biosecuritate in vigoare in Romania si in UE.
"Din cele peste 580.000 de capete de porci crescuti in peste 40 de ferme din judet, doua treimi se afla in fermele Smithfield, respectiv aproape 380.000 de capete, ceea ce implica si un potential de risc de imbolnavire mai ridicat cu gripa porcina", a declarat directorul adjunct al DSVSA Timis, Csaba Darczi.
Toti crescatorii de porci sunt atentionati sa isi tina animalele in gospodariile personale, sa nu intre in contact cu animale salbatice sau cu porci cu provenienta necunoscuta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Toate importurile si intrarile in judet se fac conform unei notificari, care sunt foarte bine analizate", a mentionat Csaba. Efectivele de porci din Timis sunt de peste 580.000 de capete, iar in anul 2007, trei dintre fermele companiei americane Smithfield au fost afectate de pesta porcina, fiind necesara incinerarea a peste 60.000 de capete de porci si repopularea fermelor cu porci santinela sanatosi, adusi din Polonia. Dupa acest episod, americanii s-au conformat normelor de biosecuritate, fermele Smithfield din Romania dispunand de sisteme performante de protectie din punct de vedere al biosecuritatii si sanatatii animalelor, fiind monitorizate in permanenta de catre echipe de medici veterinari specialisti, care asigura respectarea tuturor standardelor de sanatate animala si biosecuritate in vigoare in Romania si in UE.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News