Sute de timişoreni, prieteni şi cititori ai ziarului german "Banater Zeitung" se vor întâlni, pentru a 37-a oară, la Casa Adam Müller Güttenbrunn din Timişoara, la o degustare a celor mai buni cârnaţi bănăţeni, informează Amos News
"Cu 15 ani în urmă am decis să organizăm o manifestare publică, mizând în continuare pe pasiunea bănăţenilor pentru cârnaţi. Succesul înregistrat – la fiecare ediţie au participat câteva sute de prieteni ai ziarului – ne-a înlesnit mult organizarea evenimentului, întrucât foarte multe firme îl sponsorizează cu generozitate", se arată într-un comunicat remis de organizatori.
"Worschtkoschtprob" a fost până în 1989 o manifestare privată în interiorul redacţiei. Cititorii din spaţiul rural bănăţean – şi nu numai - aduceau la redacţie, pentru degustare ("juriul degustător" erau redactorii, orăşeni prin definiţie, deci rupţi de tradiţiile Sfântului Ignat) şi pentru "concurs" mostre ale cârnaţilor făcuţi în casă. Ziua desfăşurării evenimentului era publicată în ziar, participanţii fiind doar cititori ai ziarului, de asemenea un bun prilej de a întări relaţiile cu aceştia.
Degustarea este cel mai aşteptat eveniment al începutului de an. Asta şi pentru că evenimentul este considerat o adevărată sărbătoare interetnică, interculturală, pentru că nu sunt prezentaţi numai cârnaţi nemţeşti, ci şi româneşti şi maghiari. În plus, este este "o activitate de PR pentru comunitatea germană, pentru ca este o contribuţie la conservarea unor tradiţii pe care ţăranii din Banat le-au avut întotdeauna", după cum spunea, anul trecut, fostul europarlamentar Ovidiu Ganţ.
"Cu 15 ani în urmă am decis să organizăm o manifestare publică, mizând în continuare pe pasiunea bănăţenilor pentru cârnaţi. Succesul înregistrat – la fiecare ediţie au participat câteva sute de prieteni ai ziarului – ne-a înlesnit mult organizarea evenimentului, întrucât foarte multe firme îl sponsorizează cu generozitate", se arată într-un comunicat remis de organizatori.
"Worschtkoschtprob" a fost până în 1989 o manifestare privată în interiorul redacţiei. Cititorii din spaţiul rural bănăţean – şi nu numai - aduceau la redacţie, pentru degustare ("juriul degustător" erau redactorii, orăşeni prin definiţie, deci rupţi de tradiţiile Sfântului Ignat) şi pentru "concurs" mostre ale cârnaţilor făcuţi în casă. Ziua desfăşurării evenimentului era publicată în ziar, participanţii fiind doar cititori ai ziarului, de asemenea un bun prilej de a întări relaţiile cu aceştia.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Degustarea este cel mai aşteptat eveniment al începutului de an. Asta şi pentru că evenimentul este considerat o adevărată sărbătoare interetnică, interculturală, pentru că nu sunt prezentaţi numai cârnaţi nemţeşti, ci şi româneşti şi maghiari. În plus, este este "o activitate de PR pentru comunitatea germană, pentru ca este o contribuţie la conservarea unor tradiţii pe care ţăranii din Banat le-au avut întotdeauna", după cum spunea, anul trecut, fostul europarlamentar Ovidiu Ganţ.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News