Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tinerii de la sate pot invata, cu bani europeni, cum sa isi deschida o afacere


Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM, in calitate de Partener principal, a lansat, in ianuarie 2009, proiectul strategic Rural-Manager.

Rural-Manager este un proiect inovativ, de pregatire non-formala pentru mici sau viitori întreprinzători, din mediul rural, care vor deveni un motor si un exemplu de dezvoltare pentru regiunile vizate. Obiectivul general al proiectului Rural-Manager este dezvoltarea cunostintelor, abilitatilor si comportamentului antreprenorial şi managerial modern pentru mici sau viitori întreprinzători, din mediul rural, în special tineri, care, prin dezvoltarea propriilor afaceri, pot genera dezvoltare locală şi oportunităţi de ocupare in regiunile Nord-Est, Centru si Sud-Est.
Proiectul, în valoare de aproximativ 8.8 milioane lei, selectat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU, axa 5, DMI 5.2., cofinanţat din Fondul Social European şi din bugetul national, are Contractul de finantare POSDRU/13/5.2/S/8.

Durata de implementare a proiectului este de 16 luni (ianuarie 2009 - aprilie 2010).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Grupul ţintă al proiectului este compus din intreprinzatori sau viitori intreprinzatori din mediul rural, in special tineri, 10 % femei, care pot genera dezvoltare locala si oportunitati de ocupare prin dezvoltarea propriilor afaceri din regiunile vizate, cu vârsta peste 18 ani, absolventi de minim liceu sau scoala profesionala. Grupul tinta va include femei şi minorităţi etnice, proiectul contribuind la promovarea egalităţii de şanse şi asigurând un tratament egal şi nediscriminatoriu. Grupul ţintă al proiectului va fi selectat prin reţelele FNTM şi ale partenerilor, prin intermediul mass-media şi în urma trimiterii unor invitaţii către Primării, Consilii Judeţene, Camere de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Asociaţii profesionale, Patronate, ADR, AJOFM, OJCA, DJADR, şi alte direcţii descentralizate.

Regiuni vizate:
  • Nord-Est (judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui)
  • Centru (judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu)
  • Sud-Est (judetele Braila, Buzau, Galati, Vrancea, Tulcea, Constanta)

Obiectivul general al proiectului Rural-Manager va fi atins prin obiective si actiuni specifice precum:

1. Dezvoltarea culturii manageriale şi motivarea pentru începerea unui proces de educaţie antreprenorială a 900 de manageri, mici sau viitori întreprinzători din mediul rural în vederea imbunatăţirii performanţei acestora şi creşterii accesului la finanţare, prin iniţierea în cultura managerială, promovarea spiritului antreprenorial şi transmiterea de bune practici şi idei de succes naţionale şi internaţionale, în cadrul a 18 conferinţe organizate în fiecare judeţ din regiunile vizate, in lunile martie-aprilie 2009. La conferinte vor participa si aproximativ 100 de reprezentanti ai administratiei publice locale si a altor organizatii relevante pentru obiectivul proiectului.

2. Acordarea de educaţie şi consiliere managerială personalizată unui număr minim de 300 de întreprinzatorii (incluzand cei 200 inscrisi pe platforma de e-Learning), în vederea inceperii unei afaceri sau dezvoltării afacerii existente, creşterii competitivităţii lor pe piaţă şi creşterii economiei locale. Acestea vor fi realizate prin intermediul a 9 birouri de consultanţă iniţială, de tip Help-Desk (cate un birou la 2 judete), cu sprijinul unor experţi locali, naţionali şi internaţionali, începând din martie 2009.

3. Realizarea unei cercetari cantitative şi calitative asupra nevoilor de formare şi consultanţă ale întreprinzătorilor şi a celor care doresc să starteze o afacere, in mediul rural din regiunile NE, Centru şi SE, in lunile martie-mai 2009.

4. Furnizarea de servicii de instruire non-formala, consiliere si sprijin pentru 200 de manageri, mici sau viitori întreprinzători (selectati in urma conferintelor), printr-un portal inovativ - instrument integrat, ce va contine: o platforma de e-Learning, consultanta si networking, operabilă din luna august 2009, o platforma e-business, care va promova produsele si serviciile beneficiarilor si un site al proiectului ce se constituie in centru de resurse la dispozitia participantilor si primarilor din mediul rural.

O consecinţă a dezvoltării acestui instrument integrat este crearea unei reţele de cooperare între cei 200 de beneficiari prin proiect pentru facilitarea transferului de bune practici şi iniţierea de parteneriate între aceştia. Prin relaţionarea dintre intreprinzatorii participanţi la sesiunile de instruire non-formala, traditionala cat şi on-line, se va realiza transferul de cunoştinţe, bune practici şi poveşti de succes între întreprinderile din regiunile vizate. Portalul integrat - Platforma de e-Learning, consultanta si networking, platforma e-Business şi site-ul, vor facilita cooperarea dintre beneficiarii din toate regiunile şi crearea unei reţele interregionale.

Accesul la metode moderne, inovative, sunt asigurate de experti, consultanţi locali, profesori, asistenţi şi de catre întreaga echipă de proiect, folosindu-se o comunicare specifică adaptată grupului ţintă pentru a fi uşor înţeleasă şi împărtăşită. Fiecare beneficiar se va bucura de o atenţie specială şi va avea calea de rezolvare sau îşi va rezolva o problemă în iniţierea sau dezvoltarea unei afaceri. În urma acestui program cei 200 de intreprinzatori si viitori intreprinzatori, din grupul tinata restrans, vor şti să utilizeze TIC, internetul şi vor beneficia consultanta, asistenta personalizata şi işi vor putea promova produsele pe platforma e-business.

Persoanele interesate pot accesa pagina fntm.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016