Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tinerii fermieri pot accesa fonduri europene prin măsura 112


Începând cu data de 1 iunie, si până la sfârsitul lunii, fermierii de până la 40 de ani care au în proprietate sau în folosintă exploatatii agricole (teren arabil, ferme de animale, livezi, sere, etc) pot accesa fonduri europene prin măsura 112. Valoarea sprijinului financiar acordat pentru instalarea tinerilor fermieri este de 10.000 Euro pentru o exploatatie agricolă cu dimensiunea minimă. Aceasta este cea de-a treia sesiune pentru această măsură, fondurile totale alocate României fiind de 337.221.484 euro, bani care se pot termina, în cazul în care există cereri, chiar înaintea anului 2013.
S-a dschis o nouă sesiune de depunere a dosarelor pentru accesarea de fonduri prin Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”, destinate agriculturii. Această măsură se încadrează în Axa I – „Cresterea competitivitătii sectorului agricol si silvic” si are ca principal obiectiv îmbunătătirea si cresterea competitivitătii sectorului agricol prin promovarea instalării tinerilor fermieri si sprijinirea procesului de modernizare si conformitate cu cerintele pentru protectia mediului, igiena si bunăstarea animalelor si normele nationale de sigurantă la locul de muncă.

Alte scopuri ale măsurii sunt atât îmbunătătirea managementului exploatatiilor agricole prin reînnoirea generatiei sefilor acestora, fără cresterea populatiei active ocupate în agricultură, cât si cresterea veniturilor exploatatiilor conduse de tinerii fermieri si a numărului de tineri agricultori care încep pentru prima oară o activitate agricolă ca sefi de exploatatii si încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investitii. Fondurile alocate Măsurii 112 prin FEADR pentru această sesiune sunt 50 de milioane de euro, din totalul de 337.221.484 euro din care, contributia Guvernului României este de 20% iar contributia Uniunii Europene – 80%. Fondurile nerambursabile se pot epuiza înainte de anul 2013, având în vedere că există un interes foarte mare pentru acest tip de investitii.

Valoarea sprijinului financiar acordat pentru instalarea tinerilor fermieri este de 10.000 Euro pentru o exploatatie agricolă cu dimensiunea minimă de 6 UDE, iar peste această dimensiune, sprijinul pentru instalare poate creste cu 2.000 Euro/1UDE, dar nu va putea depăsi 25.000 Euro/exploatatie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Beneficiarii, precum si sotii/sotiile acestora care au aplicat si au obtinut sprijin pe Măsura 141 „Sprijinirea fermelor de semi-subzistentă” nu pot beneficia de sprijin pentru măsura 112, dar pot accesa alte măsuri de sprijin pentru agricultură cum ar fi 111 „Formare profesională (training), informare si difuzare de cunostinte”, 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole”, 125 „Îmbunătătirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii”, 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistentă”, 212 „Sprijin pentru zone defavorizate – altele decât zona montană”, 214 „Plăti de Agro-mediu”sau măsura 221 „Prima împădurire a terenurilor agricole”.

Instalarea tinerilor fermieri, asa cum este definită de Uniunea Europeană, reprezintă activitatea de înfiintare, prin diferite forme de proprietate sau folosintă, a unei exploatatii agricole între 6 si 40 UDE, care produce în principal produse agricole vegetale si animale (materie primă) pentru consum uman si hrana animalelor, pentru prima dată în calitate de conducător (sef) de exploatatie. Trebuie stiut că banii se vor lua în 2 transe, prima fiind de 60% din valoarea totală aprobată, iar a doua parte din bani se primesc doar după 1 an, dacă au fost respectate conditiile impuse.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton