Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Toamna blândă ar putea spori recolta din 2011

Temperaturile ridicate din prima perioadă a lunii noiembrie prevestesc o recoltă bună pentru anul viitor, susţin specialiştii în agricultură. Agricultorii speră ca vremea neobişnuit de caldă din această toamnă să le aducă recolte bogate la anul. Specialiştii din domeniu susţin că, dacă nu vor fi în perioada următoare fenomene meteo extreme (ger prelungit fără strat de zăpadă), plantaţiile se vor dezvolta în bune condiţii. Culturile semănate timpuriu, în special în perioada sfârşitului de septembrie-începutul lunii octombrie, vor da roade bogate la anul, consideră prorectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice din Bucureşti, prof. univ. dr. Florin Stănică.
„Cine a fost gospodar şi a semnat înainte de perioada în care a plouat va avea rezultate foarte bune la anul. Căldura din ultima perioadă, în special din luna noiembrie, a ajutat culturile, acestea au avut timp să încolţească, să se dezvolte. Fermierii care au semănat în perioada septembrie-început de octombrie au şansa unei bune recolte la anul", ne-a declarat Florin Stănică.

De asemenea, şi în pomicultură specialiştii aşteaptă producţii mari în 2011. „Doar dacă vom avea îngheţuri târzii de primăvară în 2011 vor fi probleme. În acest an, deşi a fost frig peste iarnă, s-au obţinut recolte-record la prune şi mere şi este foarte probabil să fie la fel şi în 2011", a adăugat prorectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole. Reprezentanţii Ligii Producătorilor Agricoli (LAPAR) atenţionează însă că deşi vremea este favorabilă şi prognoza meteo pe termen mediu nu este îngrijorătoare, temperaturile mari favorizează dezvoltarea dăunătorilor. „Nu este primul an cu temperaturi mari toamna. Căldura favorizează dezvoltarea unor recolte bune, însă fermierii trebuie să ia măsuri suplimentare împotriva dăunătorilor care au acum un mediu favorabil. Însă vremea bună şi faptul că prognoza meteo care ni s-a transmis ne indică faptul că nu vor fi variaţii extreme de temperatură până pe 21 noiembrie anunţă o recoltă bună pentru anul viitor. Trebuie precizat însă că suprafeţele însămânţate în acest an sunt mai mici decât anul trecut."

Prognozele arată o iarnă blândă

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Meteorologii spun că ne aşteaptă o iarnă blândă, chiar dacă, în urmă cu câteva luni, un raport polonez anunţase că vine cea mai grea iarnă din istorie.

Prognoza pe termen lung făcută de Administraţia Naţională de Meteorologie arată că vom avea o iarnă chiar mai blândă decât una normală. Directorul ANM, Ion Sandu, nu exclude însă posibilitatea ca în anumite perioade de timp şi în anumite zone să apară fenomene meteo extreme, cum ar fi temperaturi de minus 35 de grade Celsius sau viscol. Acestea vor putea fi prognozate însă cu cel mult 10 zile înainte.

citeste mai mult in romania libera
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016